Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Duminica, 31 Ianuarie 2016 Alte articole din Consilii
 

Noul preşedinte al Consiliului Județean Brăila este Ionel Epureanu

epureanu_ionel.jpg Ionel Epureanu (PSD) este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, el fiind ales în funcţie prin vot secret de majoritatea consilierilor judeţeni, în şedinţa CJ Brăila de vineri, 29 ianuarie. Şedinţa CJ a fost una ordinară şi a avut ca prim punct pe ordinea de zi alegerea unui preşedinte, având în vedere că funcţia era deţinută de peste un an de zile cu statut de interimat de Viorel Mortu (PSD), după ce fostul preşedinte, Gheorghe Bunea Stancu, a fost suspendat din funcţie, fiind cercetat pentru fapte de corupţie. Consilierul judeţean Ionel Epureanu, propus de PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a fost ales cu 21 de voturi pentru, 10 voturi contra şi o abţinere.

Preşedintele comisiei de numărare a voturilor, liberalul Ovidiu Nechita, a cerut anularea votului, pe motiv că pe unele buletine de vot "au fost puse semne distincte, pentru ca apoi să se poată verifica cine cu cine a votat". Votul pentru alegerea unui nou preşedinte al CJ Brăila a creat tensiuni şi schimburi de replici între tabăra liberală şi cea social-democrată, pentru ca, în cele din urmă, situaţia să se liniştească şi şedinţa să fie continuată de noul preşedinte ales, Ionel Epureanu.

"Mulţumesc în primul rând colegilor mei şi aliaţilor noştri, mulţumesc şi colegilor liberali, sper să îmi acorde şi dânşii încrederea. Sper să mă sprijine în continuare toată lumea, dacă vrem să facem ceva, nu lucruri spectaculoase, că lucruri spectaculoase nu se pot face în patru luni de acum încolo, până la finalul de mandat, dar măcar lucrurile normale care trebuie făcute în acest judeţ. Vreau să asigur pe toată lumea că voi fi imparţial, transparent. Alocarea de fonduri se va face transparent, se va discuta cu toată lumea, aştept primarii şi şefii de instituţii să vină cu proiecte. Este o responsabilitate mare pentru mine să fiu preşedintele Consiliului Judeţean, care este principalul ordonator de credite din judeţ şi, practic, este responsabil pentru bunul mers al activităţilor din tot judeţul", a spus Ionel Epureanu, imediat după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al CJ Brăila.

Printre priorităţile pe care le-a expus Ionel Epureanu se numără rezolvarea problemelor de la Spitalul Judeţean, de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi acordarea unei atenţii mărite drumurilor judeţene. "Sper ca, până la finalul mandatului, să rezolvăm problemele de la Spitalul Judeţean şi de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Sumele alocate pentru drumuri judeţene, nu vom apuca noi să le dăm în mandatul acesta rezultatul. E o sumă mult mai mare decât în anii precedenţi, sperăm ca reproşurile să fie mai mici în ceea ce priveşte drumurile judeţene", a completat Epureanu.

Ionel Epureanu are 43 de ani, este de profesie inginer silvic, lucrează de peste 20 de ani la Ocolul Silvic Ianca, a fost viceprimar al oraşului Ianca în perioada 2008-2012 şi a devenit consilier judeţean din februarie 2013.

La final de mandat, Viorel Mortu a ţinut să le mulţumească tuturor colegilor din CJ pentru colaborare şi a precizat că "după felul în care suportăm înfrângerea se vede caracterul fiecăruia". Prestaţia fostului preşedintelui al CJ a fost apreciată de preşedintele PNŢCD Brăila, consilierul judeţean Gheorghe Chiru. "Prestaţia domnului Mortu aici, în CJ, a fost una bună dintr-un punct de vedere esenţial, democraţia în acest loc a fost adevărată şi o spun în sensul real, nu vreau să perii pe nimeni. Faptul că a putut să transforme o situaţie aşa cum o ştim, opacă, când lumea nu putea să vorbească, din motive pe care le ştim. Domnul Mortu a adus în CJ Brăila dreptul fiecăruia de a vorbi şi este de apreciat", a spus Chiru.

Contracandidatul lui Ionel Epureanu, propus de PNL pentru funcţia de preşedinte al CJ Brăila, a fost consilierul independent dr. Marian Căpăţână, "un om echilibrat şi independent din punct de vedere politic, care să poată asigura funcţionarea în condiţii optime a CJ în perspectiva alegerilor", după cum a precizat de preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila, viceprimarul municipiului Brăila, Alexandru Dănăilă.

PNL a mai încercat în şedinţa Consiliului Judeţean din decembrie anul trecut să îl schimbe de la conducerea instituţiei pe interimarul Viorel Mortu, însă propunerea nu a trecut de votul majorităţii consilierilor judeţeni PSD-UNPR. PSD Brăila a analizat această propunere şi, luna aceasta, s-a declarat de acord cu organizarea de alegeri în CJ Brăila pentru un nou preşedinte.

Viorel Mortu a fost votat ca preşedinte interimar al Consiliului Judeţean pe 23 decembrie 2014 de majoritatea PSD-PC-UNPR, la patru luni de la suspendarea fostului preşedinte, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Consilii


 focality


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter