Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Vineri, 19 Iulie 2013 Alte articole din Prefecturi
 

Prefectul judeţului Ilfov solicită CNADNR să prezinte situaţia lucrărilor la Centura Bucureşti

cliseru_speranta.jpgPrefectul judeţului Ilfov, Speranţa Clişeru, atrage atenţia asupra problemelor legate de siguranţa circulaţiei pe Centura Bucureşti şi de infrastructura zonei şi solicită CNADNR precizări clare cu privire la proiectele aflate în desfăşurare sau finalizate deja, susţinând că în cazul în care problemele sesizate nu vor fi remediate, "vor fi date şi amenzi".
"Ştim cu toţii problemele diferite de pe Centura Bucureştiului, probleme legate de siguranţa traficului, de numeroasele blocaje, dar şi întârzieri mai mult sau mai puţin generate de autorităţi. Sunt lucrări pe diverse tronsoane care au început de ani de zile, sunt proiecte care au suferit modificări sau amânări din pricina legislaţiei în domeniul retrocedării, în unele cazuri s-au făcut compromisuri".

"Solicit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România să ne prezinte situaţia lucrărilor finalizate (...), dar şi situaţia celor în curs de execuţie, precum şi a intersecţiilor şi sensurilor giratorii cu probleme. Vom da şi amenzi dacă măsurile pe care le vom găsi împreună nu se vor duce la îndeplinire', a afirmat Clişeru joi în timpul unei reuniuni la care au participat prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, comisarul-şef Silviu Rusen din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov - Serviciul Poliţie Rutieră, reprezentanţi ai CNADNR şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti şi Codrii Vlăsiei Ilfov. Prefectul judeţului Ilfov a adăugat că, în opinia sa, ar fi oportună înfiinţarea unei structuri de poliţie care să acţioneze numai pe Centura Capitalei, după modelul structurii care supraveghează circulaţia rutieră pe autostrăzi.

La rândul său, comisarul-şef Silviu Rusen a precizat că problemele care privesc circulaţia rutieră pe Centura Bucureştiului apar cu precădere la intersecţiile cu DN6, DN2, DN3, DN4 (zonele Cernica, Tunari, Ştefăneşti, Chitila, Otopeni), atât din nerespectarea de către participanţii la trafic a normelor de deplasare pe drumuri publice, cât şi a unor aspecte ce ţin de administrarea Centurii de către autorităţi (marcaje care nu sunt vizibile, iluminat public inexistent pe anumite tronsoane, gropi care obligă conducătorii auto să reducă viteza de deplasare, ceea ce conduce la blocarea traficului, separări de benzi ineficiente).

Concret, comisarul-şef a menţionat că în partea de sud a Centurii există o singură bandă pe sens, tranzitată inclusiv de autovehicule de mare tonaj care se îndreaptă spre A1, A2 şi A3 şi care de cele mai multe ori reuşesc să blocheze traficul, formându-se astfel coloane de maşini. De asemenea, în zona pasarelei Chitila, "cetăţenii sunt obligaţi să întoarcă maşinile în condiţii de nesiguranţă, pe linie continuă care nu mai este bine marcată, fiindcă nu există o bretea de întoarcere".

Silviu Rusen a adăugat că au fost transmise, de la începutul anului în curs, către CNADNR 17 informări şi solicitări cu privire la necesitatea înfiinţării unor sensuri giratorii la intersecţia Centurii Bucureşti cu Tunari şi Ştefăneşti. "Am primit un răspuns. Ni s-a spus că solicitările noastre se susţin, însă, situaţia se va remedia când va exista o astfel de posibilitate", a spus el.

Totodată, comisarul-şef a arătat că pe Centura Bucureşti au fost înregistrate de la începutul anului 12 accidente grave, soldate cu trei decese şi 12 persoane grav rănite, 29 de accidente uşoare, soldate cu 39 de persoane rănite uşor şi 139 de accidente soldate numai cu pagube materiale.

Reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti din cadrul CNADNR, Vică Grigorescu, a explicat, legat de probleme ce ţin de repararea podurilor de trecere, a iluminatului sub poduri, a scurgerilor de apă fluvială şi situaţia carosabilului la nivelele de trecere ferată, că CNADNR are în administrarea sa numai DN6, DN2 şi DN3 (Voluntari, Afumaţi şi Pantelimon), nu şi podul Măgurele, unde au fost înregistrate mai multe astfel de probleme şi care este în administrarea autorităţilor locale. Potrivit acestuia, la nivel de trecere de cale ferată, "Compania nu are voie să intervină".

Reuniunea găzduită de Instituţia Prefectului judeţului Ilfov, la care au fost invitate să participe autorităţile implicate în buna desfăşurare a traficului pe Centura Capitalei, este prima de acest gen, urmând ca ulterior să fie organizate şi alte astfel de întâlniri în vederea găsirii de soluţii viabile care să remedieze problemele constatate. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Prefecturi


 focality


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter