Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Marti, 23 Octombrie 2012 Alte articole din E-Administratie
 

S-a lansat G-Cloud, alternativa la furnizarea serviciilor de e-Guvernare din România

g-cloud_sigla.jpgPe 18 octombrie, în cadrul Galei Premiilor de Excelență Administratie.ro, a avut loc lansarea proiectului G-Cloud, alternativa la furnizarea serviciilor de e-Guvernare, soluție propusă de parteneriatul NEC Corporation și TeamNet International.
La evenimentul de lansare au participat peste 130 de persoane, primari, viceprimari, prefecţi, subprefecţi, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, reprezentanţi ai Guvernului României şi ai instituţiilor guvernamentale, senatori, deputaţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale administraţiei publice din România, dar si reprezentanți ai mediului de business.

Valerian Vreme, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, prezent la evenimentul de lansare G-Cloud, a declarat: "Apariția G-Cloud este o surpriză foarte plăcută, următoarea perioadă va fi una de accelerare a aplicațiilor în cloud. Faptul că la ora actuală firme românești sau firme cu componență românească au abordat aceasta problematică este de bun augur pentru noi. Din poziția de Ministru al Comunicațiilor, unul dintre punctele pe care le-am susținut a fost și recomandarea făcută tuturor marilor companii să își dezvolte centre de date localizate în România".

NEC Corporation, o multinațională japoneză cu peste 100 de ani de existență, lider în tehnologii IT&C, cu o solidă experiență în domeniul Cloud computing și TEAMNET International, un integrator IT important din piața locală, au creat un parteneriat, cu scopul de a dezvolta conceptul de Cloud Guvernamental, G-Cloud. Proiectul a avut în vedere recomandarea Comisiei Europene, care a definit ca prioritară tehnologia cloud pentru utilizarea acesteia în e-Guvernare, în scopul de a genera economii în bugetele administrației publice. G-Cloud urmărește să răspundă nevoilor IT și de aplicații la nivelul administrației centrale și locale, printr-o abordare alternativă la soluțiile clasice utilizate în prezent.

În speech-ul de prezentare a proiectului, Roxana Bănică, G-Cloud Concept Builder, RBA Creator, a scos în evidență beneficiile implementării serviciilor oferite de G-Cloud: "Printre avantajele folosirii serviciilor G-Cloud este important să menționăm faptul că aceste servicii nu necesită investitii în sisteme IT (hardware și software), ci doar plata unui abonament lunar, iar responsabilitatea bunei funcționări a aplicațiilor, actualizarea acestora și eliminarea situațiilor de conflict de licențiere revine furnizorului de servicii G-Cloud. Totodată, prin achiziționarea acestui tip de servicii se elimină problemele legate de lipsa personalului IT din instituțiile publice și este posibilă predictibilitatea cheltuielilor legate de utilizarea aplicațiilor".
La finalul prezentării, Roxana Bănică a punctat necesitatea elaborării cât mai rapide a schemei de certificare pentru furnizorul de servicii cloud de încredere pentru administrația publică din Romania. De asemenea, a evidențiat că, din perspectiva managerului unei instituții publice, pentru a folosi avantajele tehnologiei informației de ultimă generație și a le pune la dispoziția angajaților instituției cu scopul de a crește performanța în administrația publică și implicit de a crește gradul de satisfacție a cetățeanului, tot ce trebuie să știi, este să accesezi portalul www.cloudguv.ro.

Serviciile G-Cloud constau în pachete software pentru angajații din administrația publică, grupate în funcție de nevoile acestora: pachet de lucru zilnic și pachete dedicate activitaților specifice, ce pot fi achiziționate pe bază de abonament lunar.

"G-Cloud reprezintă de fapt viitorul, pentru că vine cu o soluție oferită de un parteneriat între două companii, dintre care una românească, pentru lucruri care există în Occident de mai mulți ani, lucruri foarte practice, lansate de giganți precum Google sau Microsoft, și, totodată, G-Cloud este o transpunere în realitatea românească a viitorului" , a spus Eduard Lovin, Director Executiv - Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din E-Administratie


 kronemag


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter