Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Miercuri, 14 Decembrie 2011 Alte articole din Companii
 

Cea mai importantă modernizare din istoria CET Bacău se realizează cu ajutorul companiei Elsaco

elsaco.jpgLa sfârşitul lunii noiembrie 2011 a fost semnat contractul privind modernizarea CET Bacău, o lucrare importantă pentru toţi locuitorii oraşului, care va permite trecerea la tehnologii de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora energia electrică şi termică vor fi produse prin cogenerare de înaltă eficienţă. Lucrările de modernizare şi eficientizare, în valoare de peste 2,4 milioane euro,vor fi executate de un consorţiu condus de Elsaco Electronic şi vor dura 16 luni.

Modernizarea CET Bacău este un Proiect prioritar strategic, inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa prioritară 3, prin care se urmăreşte Reducerea poluării şi minimizarea efectelor schimbărilor climatice prin reabilitarea sistemelor de încălzire urbană, vizând atingerea ţintelor de eficienţă energetică în zonele prioritare identificate. Lucrările de modernizare vor permite CET-ului să producă energie electrică şi termică prin cogenerare de înaltă eficienţă, utilizând gazele naturale şi scoţând din funcţiune actualul grup, care funcţionează pe combustibil solid cu un grad ridicat de poluare.

Astfel Municipiul Bacău va reuşi să se încadreze în parametrii de mediu solicitaţi la nivel european, iar populaţia va plăti preţul real al gigacaloriei, comparativ cu situaţia din acest moment, când sistarea ajutoarelor de la stat ar conduce la o dublare sau chiar triplare a facturilor la căldură pentru băcăuani. Realizarea proiectului va permite liberalizarea preţului gigacaloriei către populaţie, fără implicaţii majore asupra preţului.

Proiectul de modernizare este pus în aplicare de o asociere condusă de Elsaco Electronic, compania care va asigura managementul contractului şi este şi proiectant general al lucrării, alături de Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH Germania, cei care vor furniza turbina cu gaze şi Branpis Bacău, firmă locală care va asigura partea de realizare a lucrărilor de construcţii şi logistica locală.

Elsaco Electronic va realiza toată partea de management, proiectare, execuţie, testare şi punere în funcţiune a echipamentelor, asigurându-se că locuitorii municipiului Bacău vor avea o uzină de producere a energiei termice şi electrice eficientă şi echipată la nivelul tehnologic al anului 2011.

Cele 2,4 milioane de euro, cât este valoarea proiectului, vin din fondurile europene (50%), alături de o co-finanţare naţională de 45% şi co-finanţare locală de 5%. Lucrările se vor întinde pe durata a 16 luni, din care 4 luni vor fi alocate activităţii de proiectare şi alte 12 luni pentru execuţia lucrărilor.

Valeriu Iftime, Director General al companiei Elsaco Electronic, care care va conduce proiectul, este convins că: "Locuitorii municipiului Bacău vor avea, chiar de la începutul anului 2013, o uzină de producere a energiei termice şi electrice de ultimă generaţie, eficientă şi nepoluantă şi vor plăti aceleaşi sume pentru încălzirea locuinţelor lor, fără subvenţii din partea statului."
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Companii


 kronemag


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter