Prof. Puiu Nistoreanu devine Cetatean de Onoare al Municipiului Moinesti
 
In cadrul manifestarilor prilejuite de “Zilele Municipiului Moinesti 2011″, in Sala de Festivitati a Primariei orasului, va avea loc, pe 9 septembrie, dupa celebrarea cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie, conferirea titlului de “Cetatean de Onoare" al municipiului Moinesti, urmatoarelor personalitati moinestene cu merite deosebite: preotului Ioan Andrioaie, prof.Doina-Luminita Burghelea, dr. Romeo Dumitrescu, precum si unuia dintre profesionistii turismului din Romania, prof.univ.dr. Puiu Nistoreanu, initiatorul disciplinei “Ecoturism si turism rural".

Nascut la Moinesti (8 februarie 1954), profesorul, cercetatorul, formatorul si specialistul in turism Puiu Nistoreanu, a urmat cursurile Scolii generale nr. 2 (astazi “Scoala generala “George Enescu") intre 1961-1969 si Liceul Teoretic (numit azi Liceul “Spiru Haret") din localitate (1969-1973), unde obtine si bacalaureatul. Absolva cursurile Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE) in anul 1987 cu lucrarea de diploma “Amenajarea in scopuri turistice a zonei Moinesti- jud.Bacau", sub indrumarea lectorului doctor Rodica Zadia. In 1998 obtine titlul de doctor in economie, specializarea Economina Comertului si Serviciilor, cu teza “Lansarea satului turistic romanesc pe piata mondiala".

Profesorul Puiu Nistoreanu a publicat peste 200 de studii si articole de specialitate in domeniul turismului, serviciilor, managementului si marketingului, fiind autor, coordonator sau coautor a peste 40 de carti (8 autor, 5 coordonator si peste 30 coautor), aparute la edituri din tara si strainatate. Printre acestea se numara: “Turism rural-tratat" (pentru care a primit in 2010, Premiul Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania), “Economia turismului-teorie si practica", “Managementul in turism servicii, “Negociere in afaceri", “Ecoturism", “Turismul rural: o afacere mica cu perspective mari" s.a.

Pentru activitatea sa, profesorul Nistoreanu a primit numeroase premii si distinctii, acesta numarindu-se printre expertii care au elaborat strategiile de dezvoltare a turismului si ecoturismului in Romania. In prezent, Puiu Nistoreanu este prof.univ.dr.la ASE Bucuresti, Facultatea de Comert - Catedra de Turism-Servicii, conducator stiintific de doctorat si prodecan al aceleiasi facultati din cadrul ASE Bucuresti.
 

Continutul acestui site este proprietatea SC "Agentia OSC" SRL".
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este posibila numai cu acordul SC "Agentia OSC" SRL".


Publicatie editata de SC "Agentia OSC" SRL
Iasi, Str. Spital Pascanu nr.15
Cod 700373
Tel.Fax: +40 232 410013
E-mail: office@administratie.ro