Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Marti, 17 Mai 2011 Alte articole din Ministere
 

"Pentru 2011 ne-am propus să finalizăm contractarea tuturor fondurilor disponibile în cadrul Programului Operaţional Regional"

murgeanu_razvan.jpgDeclară Răzvan Murgeanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în interviul acordat în exclusivitate publicaţiei lunare Administratie.ro.

Răzvan Murgeanu ne-a prezentat estimările pentru anul 2011 privind volumul solicitărilor de rambursare în cadrul programului operaţional pe care îl conduce, dar şi perspectiva că vom reuşi finalizarea contractării tuturor fondurilor disponibile până la sfârşitul acestui an.- Care sunt principalele proiecte care vor primi finanţare prin Programul Operaţional Regional şi care au fost semnate în parteneriat cu administraţiile locale de la începutul anului 2011?
- Ce proiecte urmează să fie semnate pe parcursul anului este mai greu de spus pentru că asta ţine de întreg procesul de evaluare şi selecţie a proiectelor. Pot să vă spun însă că vom semna toate proiectele! Toate proiectele care vor prinde finanţare, pentru că vrem să finalizăm contractarea anul acesta. Ca să vă răspund la întrebare, proiectele semnate sunt foarte multe şi toate au importanţa lor, prin efectul multiplicator pe care îl vor avea asupra economiei la nivel local şi regional şi asupra comunităţilor în final, încât nu pot face o astfel de selecţie. Am semnat proiecte în toată ţara, proiecte incluse în planurile integrate de dezvoltare urbană la Brăila, Piteşti, Braşov, Timişoara, ca să menţionez căteva.

- Care estimaţi că va fi valoarea proiectelor POR la sfârşitul anului 2011 şi cum va fi cifra din acest an comparativ cu sumele atinse în anii anteriori, 2009 şi 2010?
- Anul trecut ne-am atins obiectivul de a atinge valoarea de 3 miliarde de euro contracte de finanţare semnate de la lansarea Programului Operaţional Regional. Pentru 2011 ne-am propus să finalizăm contractarea tuturor fondurilor disponibile în cadrul Programului, adică restul până la 4,4 miliarde fonduri europene alocate programului Operaţional Regional în perioada 2007 - 2013. În ceea ce priveşte plăţile, anul 2011 are o perspectivă bună pentru că sunt foarte multe proiecte în derulare care se vor finaliza în 2012, deci încă din acest an vom avea o creştere a solicitărilor de rambursare. Ţinta propusă pentru plăţile către beneficiari este de aproximativ 1 mld euro în 2011. Pentru a putea face o comparaţie, până la finalul anului 2010 se făcuseră plăţi în valoare de aproximativ 600.000.000 euro.

- Este în curs de finalizare Planul Naţional de Acţiune în vederea îmbunătăţirii gradului de absorbţie a fondurilor europene. Ce noutăţi va aduce el pentru reprezentanţii administraţiilor locale?
- MDRT va implementa măsurile care îi vor reveni, însă nu suntem în măsură să facem o apreciere de ansamblu asupra acestora în momentul acesta.

- Cum ar trebui sa evolueze lucrurile în continuare în Programul Operaţional Regional pentru a vă putea declarara mulţumit la sfârşitul anului 2011?
- Evoluţia care ne-ar mulţumi este cea de care v-am spus, finalizarea contractării tuturor fondurilor disponibile şi atingerea ţintei de 1 miliard euro plăţi efective către beneficiari. Nu avem nicio îndoială că aşa va fi pentru că Autoritatea de management îşi face bine treaba, aşa cum a facut-o şi până acum, în colaborare cu Organismele intermediare şi beneficiarii.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Ministere
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter