Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Marti, 21 Decembrie 2010 Alte articole din Finante & Investitii
 

27,6 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii publice urbane din municipiul Roman

Ziua de 13 decembrie a fost una norocoasă, deopotrivă, pentru administrația locală și pentru cetățenii municipiului Roman. În sala de ședințe a Primăriei Roman, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a semnat contractul de finanțare pentru cel mai îndrăzneț proiect depus de administrația locală în cadrul Programului Operațional Regional - Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.
Alături de ministrul Elena Udrea, la eveniment au participat prefectul de Neamț, Mihai Archip, președintele Consiliului Județean Neamț - Vasile Pruteanu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est - Constantin Apostol, deputatul PDL Marius Neculai, precum și șefii serviciilor din cadrul Primăriei Roman.

"Planul Integrat de Dezvoltare Urbană are două componente. Prima se referă la creșterea siguranței și prevenirea criminalității în municipiul Roman, prin implementarea unui sistem de supraveghere în vederea creșterii siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității în zona Centru - Favorit. Sistemul va include 18 camere video color mobile, un centru de comandă, un monitor, un video-recorder, un dispozitiv de prelucrare a imaginii și un calculator. În total, se vor achiziționa 22 de echipamente, iar sistemul de supraveghere va fi gestionat de nouă salariați. Valoarea proiectului este de 385.282,68 de lei, din care 310.792,48 de lei reprezintă valoarea eligibilă, iar contribuția proprie, din bugetul local, este de 6.215 de lei.

Componenta principală a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană este reprezentată de reabilitarea infrastructurii publice urbane a municipiului, în zonele Scuar Hotel - Pietonal Ștefan cel Mare - centrul istoric urban Ștefan cel Mare, cartierul Favorit și strada Cuza Vodă. Vor fi modernizate 30 de străzi, se vor amenaja 3.450 de metri pătrați de spații verzi, 34.620 de metri pătrați de trotuare și 6.056 metri pătrați de parcări. Se vor achiziționa 161 de piese de mobilier stradal și se vor realiza 2.370 de metri de rețele de canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 27.631.901,96 de lei, din care 21.880.427 de lei reprezintă valoarea totală eligibilă. Contribuția proprie va fi de 437.608,54 de lei", a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Apoi, ministrului Elena Udrea i-au fost prezentate stadiile în care se află obiectivele de investiții implementate la Roman cu sprijin financiar din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului - piscina acoperită din vecinătatea Sălii Sporturilor, artera ocolitoare Roman Est, cele 40 de locuințe sociale pentru persoanele evacuate din case naționalizate, cele 60 de noi locuințe ANL, precum și lucrările de consolidare a "blocului cu bulină".

"Dintre toți miniștrii care fac parte din Guvernul condus de primul ministru Emil Boc, dumneavoastră v-ați deplasat de cele mai multe ori în județul Neamț. La nivelul Consiliului Județean, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, în acest an realizăm două investiții foarte importante în infrastructură. Este vorba despre drumul Roznov - Girov, o investiție de 5 milioane de euro, precum și despre drumul Roznov - Tazlău, care va face legătura cu județul Bacău, o investiție de 5,2 milioane de euro. În luna ianuarie a anului viitor vom semna un contract de 7 milioane de euro pentru realizarea drumului Hanu Ancuței - Girov, ceea ce va permite deplasarea în bune condiții de trafic pe ruta Suceava - Neamț - Bacău. La nivelul Consiliului Județean Neamț, în perioada 2010 - 2011, vom gestiona fonduri europene și fonduri guvernamentale însumînd 200 de milioane de euro. Vă mulțumesc pentru deschiderea ministerului pe care îl conduceți, pentru intenția de a realiza lucruri bune pentru toți locuitorii județului Neamț. Vă urez sănătate și vă așteptăm în Neamț cît mai des", a spus președintele Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu.

Și prefectul Mihai Archip i-a urat "bun venit" ministrului Elena Udrea în Neamț, mulțumindu-i pentru sprijinul acordat zonelor afectate de inundațiile din vara acestui an. "Urez bun venit doamnei ministru și îi mulțumesc pentru faptul că, în perioadele grele ale inundațiilor din vara acestui an, a fost alături de noi și de locuitorii zonei Roman în mod special. Îi mulțumim pentru energia și încrederea transmisă atît nouă, cît și celor care au suferit în acele momente, cît și pentru sprijinul financiar acordat pentru reabilitarea și reconstrucția a 362 de case afectate de inundații. Vă doresc multă sănătate și să fiți în continuare un bun ministru, conform viziunii lui Petre Țuțea, care spunea că un bun ministru nu trebuie să fie un bun funcționar, ci trebuie să aibă vocație de lider", a spus prefectul.

Elena Udrea a semnat contractul de finanțare aferent Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în aplauzele celor prezenți în sala de ședințe a Primăriei Roman. Ulterior, ministrul și-a exprimat aprecierea față de munca reprezentanților administrației locale din Roman și din județul Neamț și a susținut că va continua să acorde sprijin municipiului Roman și întregului județ. "Sînt bucuroasă că am putut să îmi țin o promisiune făcută la începutul mandatului meu de ministru al dezvoltării regionale, cînd m-am angajat că vom semna, pînă la finalul acestui an, contracte de 3 miliarde de euro. Lucrul acesta s-a întîmplat vineri, iar astăzi, după semnarea contractului de la Roman, am depășit deja suma de 3 miliarde de euro și promitem că pînă la mijlocul anului 2011, vom termina de contractat toate cele 4,3 miliarde de euro disponibile din fonduri europene, astfel încît în perioada următoare să ne concentrăm pe efectuarea plăților. Voi fi și în continuare alături de romașcani și de nemțeni. M-am bucurat să aud că podul de la Gîdinți, peste care am trecut după inundații, cînd acolo era nevoie de o intervenție urgentă, este deja consolidat și reabilitat. Mă bucur că am găsit finanțarea necesară pentru lucrări și intervenții în situații de urgență la podurile din Neamț, pentru că, după o catastrofă așa cum a fost cea din această vară, este bine ca autoritățile să acționeze repede, și în acest sens au nevoie de sprijin financiar. Autoritățile din Roman și din județul Neamț reprezintă echipe de specialiști, extrem de eficiente. În plus, mă vizitează foarte des la București, deci faptul că am venit aici atît de des este și rezultatul «presiunilor» să fac astfel de vizite. Reprezentanții Romanului și ai județului Neamț acționează cu adevărat în interesul cetățenilor, uneori fiind chiar extrem de insistenți în acest sens. Mă refer mai ales la domnul deputat Marius Neculai, care m-a vizitat săptămînal, solicitînd să semnăm cît mai repede acest contract. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană va ridica standardele de viață ale cetățenilor și standardele de calitate a infrastructurii într-o zonă în care acest lucru era absolut necesar. Sper ca și în anul 2011 să găsim soluții pentru fiecare din problemele pe care le aveți și să nu uităm nici potențialul turistic al acestei zone, care trebuie sprijinit. Oricînd aveți nevoie de mine, voi veni aici, pentru că nu durează mai mult de trei ore să ajung aici, de la București", a declarat Elena Udrea.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Finante & Investitii
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter