Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 22 Martie 2010 Alte articole din Evenimente
 

Academia de Studii Economice din Bucureşti continuă procesul de formare a consilierilor şi a asistenţilor suport în vederea descentralizării în învăţământul preuniversitar

investeste_in_oameni.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului derulează proiectul strategic cu titlul "Formarea de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar". Partenerii Ministerului Educaţiei din cadrul acestui proiect sunt: Academia de Studii Economice din Bucureşti , The Red Point şi Agenţia OSC.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 1.1 Acces la educaţie şi formare profesională inţială de calitate, contribuind în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de dezvoltare a Resurselor Umane-POS DRU.Proiectul "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar" derulat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane are ca obiectiv principal "îmbunătăţirea managementului şi capacităţii unităţilor de învăţământ de a gestiona schimbările antrenate de procesul de descentralizare la scara naţională".

Continuând activitatea pe partea de formare de asistenţi suport pentru descentralizarea învăţământului preuniversitar, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic din cadrul Academiei de Studii Economice i-a implicat direct în acest proces pe consilierii locali cu atribuţii în domeniul educaţiei.

Pentru acest grup de beneficiari, proiectul de formare a consilierilor şi a asistenţilor suport reprezintă o altă abordare a procesului de dezvoltare a unei comunităţi. Astfel, cursanţii consilieri locali sunt ajutaţi să identifice nevoile comunităţii din care provin şi să acţioneze, ca reprezentanţi aleşi ai acesteia, pentru dezvoltarea şcolii şi implicit a comunităţii locale.

Totodată, cursanţii sunt abilitaţi în domeniul managementului unei unităţi de învăţământ în contextul comunităţii locale în domenii precum: managementul resurselor, managementul organizaţiei şcolare, managmentului strategic, parteneriatului dintre şcoală şi comunitate.

În plan personal, cunoştinţele şi abilităţile primite şi formate în cadrul cursurilor îi va ajuta pe consilieri să promoveze iniţiative corecte în cadrul Consiliilor Locale pe care le reprezintă. Astfel, ei devin persoane resursă la nivel local.

Ca şi tematică abordata in cadrul cursurilor de formare a consilierilor locali, aceştia au urmat un modul de formare din care fac parte următoarele discipline: Managementul resurselor în instituţiile de învăţământ, Management strategic, Managementul organizaţiei şcolare, Şcoala şi comunitatea.

Cursanţii au afirmat că aceste activităţi le sunt utile în plan local pentru: a implementa mai bine descentralizarea, pentru demararea unor activităţi de parteneriat la nivel comunitar; alocarea eficientă a resurselor comunitare la nivel local; în informarea comunităţii cu privire la nevoile şcolii; identificarea unor alternative de susţinere financiară a organizaţiei şcolare şi de alocare eficientă a acestora la nivel comunitar; în stabilirea unor strategii locale de dezvoltare adecvată a procesului educaţional.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Evenimente
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter