Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 07 Decembrie 2009 Alte articole din Ministere
 

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii formeaza consilieri pentru descentralizarea invatamantului preuniversitar

investeste_in_oameni.jpgStadiul in care se afla proiectul Ministerului a fost prezentat de catre Laura Chira, Consilier pentru afaceri europene, Asistent proiect, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in cadrul Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie, desfasurata in perioada 27-29 noiembrie la Sinaia.
In conditiile in care descentralizarea invatamantului preuniversitar reprezinta o preocupare majora a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, s-a initiat si se desfasoara o ampla campanie de informare pentru institutiile educationale ce vor fi implicate in acest proces.

Astfel, Ministerul implementeaza in perioada 2009 -2011 Proiectul "Formare de consilieri si asistenti suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar", sustinut din fonduri europene si desfasurat in parteneriat cu Academia de Studii Economice, The Red Point si Agentia OSC.

Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea managementului si capacitatii unitatilor de invatamant de a gestiona schimbarile antrenate de procesul de descentralizare la scara nationala.

In cadrul proiectului, partenerii realizeaza actiuni pentru informarea si formarea categoriilor profesionale implicate in implementarea descentralizarii, comunicand constant informatii relevante despre descentralizare, la nivel national. In cadrul proiectului, va fi realizat un site oficial al descentralizarii, se va crea o biblioteca virtuala cu documente utile unui help desk eficient, se vor infiinta birouri de asistenta la nivel central si judetean.

Beneficiarii proiectului, profesori din consiliile de administratie ale scolilor, membri ai consiliilor locale si angajati ai inspectoratelor scolare judetene, vor participa la o serie de cursuri de formare pentru implementarea descentralizarii. In urma acestor cursuri, persoanele participante vor acumula cunostinte in domeniul managementului educational si aptitudini pentru identificarea si promovarea de initiative in sprijinul scolilor din comunitatea in care activeaza.

Pana la aceasta dată, in cadrul proiectului, s-au desfasurat cursuri de formare cu aproximativ 420 consilieri locali membri in consiliile de administratie ale scolilor sau in comisiile de invatamant, in cinci centre de formare din orasele: Timisoara, Constanta, Bucuresti, Iasi si Cluj.

Proiectul isi propune ca, in final, in fiecare comunitate locala sa existe persoane-resursa, instruite si competente pentru a consilia institutiile educationale, membrii administratiei publice, opinia publica interesata, in spiritul unui management performant si competitiv, pentru o mai buna gestiune educationala, administrativa si financiara a unitatilor de invatamant din comunitate.
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Ministere
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter