Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Miercuri, 11 Noiembrie 2009 Alte articole din Primarii
 

Primaria Timisoara a fost premiata pentru consiliile consultative de cartier

primaria timisoara.jpgRecent s-a desfasurat la Maastricht, in Olanda, ceremonia de inmanare a Premiilor Europene in Sectorul Public (European Public Sector Award) - EPSA 2009. Evenimentul a fost organizat de Institutul European de Administratie Publica, sub auspiciile Suediei, care detine Presedintia Consiliului UE.
Din cele peste 300 de aplicatii depuse in aceasta competitie de catre institutii publice din intreaga Europa, 20 de proiecte au fost selectionate pentru a primi premii de excelenta, altor 40 fiindu-le atribuite certificate de buna practica.

Aplicatia Primariei Timisoara privitoare la consiliile consultative de cartier s-a aflat printre cele 40 de proiecte care au primit certificatul de buna practica, inmanat de primarul orasului Maastricht, Gerd Leers. Din partea municipiului Timisoara au participat la evenimentul din Olanda presedintele consiliului consultativ de cartier Fabric - Constantin Ilena-Savulov, si Adrian Schiffbeck, consilier in cadrul Biroului Relatii Publice/Directia de Comunicare.

In cadrul Conferintei, desfasurate in locul in care in 1992 a fost certificata infiintarea Uniunii Europene prin Tratatul de la Maastricht, a fost prezentat sistemul consultarii cetatenesti de la Timisoara. Reprezentantii municipiului nostru au asistat, de asemenea, la prezentarile unor orase nominalizate la marele premiu al Conferintei EPSA 2009, legate de implicarea cetateneasca. Este vorba de proiectele: "Bugetul participativ la Koln", al Primariei din acest oras german, "Tineri in amfiteatru" - al Consiliului Regional din Piemonte, Italia, si proiectul "Implicare cetateneasca in Ghent - cartierul Ledeberg traieste!"), al orasului belgian Ghent.

In continuare, vor fi stabilite contacte cu o parte din reprezentantii institutiilor de mai sus, in vederea preluarii unor idei de dezvoltare a democratiei participative la Timisoara. Se va incerca realizarea unui proiect asemanator celui din Regiunea Piemonte (avand consultanti si posibili parteneri colegii din Italia), in cadrul caruia tineri din Timisoara sa fie implicati concret in procesul legislativ local. Proiectul ar urma sa fie pus in practica de catre mai multe consilii de cartier din Timisoara, care sa constituie grupe de lucru formate din elevi, acestia urmand a fi instruiti asupra intocmirii si elaborarii proiectelor de hotarare de Consiliu Local. Scopul proiectului va fi ca tinerii sa dezvolte initiative proprii pentru hotarari locale, in vederea rezolvarii unor probleme specifice.

Proiectul legat de consultarea cetatenilor in Timisoara a fost premiat si in cadrul Conferintei "Inovatie si calitate in sectorul public", desfasurate recent la Bucuresti. Conferinta a incheiat o competitie nationala in cadrul careia s-au inscris proiecte dezvoltate de institutii/autoritati ale administratiei publice centrale (ministere, agentii) si locale (primarii, consilii judetene, institutii ale prefectului, institutii deconcentrate). In urma evaluarii, au fost nominalizate cinci proiecte pentru fiecare pilon: I - Cresterea eficientei serviciilor publice si metode novatoare; II - Consolidarea administratiei publice prin consultarea si atragerea la actul de decizie a cetatenilor si III - Imbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performant. Au fost acordate trei premii si doua mentiuni pentru fiecare pilon in parte. Primaria Timisoara a obtinut premiul I in cadrul pilonului al II-lea al acestei competitii, desfasurate pe parcursul anului 2009 in cadrul proiectului ''Carta cetatenilor''. Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 si implementat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Asociatia "Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21".

De mentionat este si faptul ca, in toamna anului trecut, la Paris, Primaria Timisoara a fost invitata sa prezinte sistemul de democratie participativa din orasul de pe Bega, in cadrul celei de-a cincea Conferinte Internationale a Calitatii in Administratia Publica. Proiectul a fost selectionat atunci sa fie adus in atentia celor aproape 1000 de participanti la Conferinta de catre o comisie a Ministerului Internelor si Reformei Administrative din Romania.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Primarii
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter