Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi

Data publicarii: Luni, 17 Decembrie 2007 Alte articole din Primarii
 

Tirgu-Ocna, oras statiune cu aspiratii europene

Pentru orasul Tirgu Ocna, anul 2007 a fost un an cu multe realizari pe termen mediu si lung, administratia locala reusind sa implementeze un numar de 10 proiecte, finantate cu fonduri europene, fonduri alocate de Guvernul Romaniei si fonduri din bugetul local.
Este vorba de urmatoarele proiecte:
1) - Proiectul "Dezvoltarea infrastructurii pentru valorificarea si promovarea potentialului turistic al statiunii de interes national Tirgu Ocna - judetul Bacau (Dezvoltarea si modernizarea zonei de agrement Parc Magura, Tirgu Ocna)". Valoarea totala a proiectului este de 4.588.432,36 euro, din care 422.627,56 euro sunt fonduri europene. Termenul de finalizate a proiectului este preconizat pentru luna august 2008.
2) - Proiectul "Colectare selectiva si transport deseuri", proiect prin parteneriat cu localitatea Tirgu-Trotus si Pargaresti. Valoarea totala a proiectului este de 733.377,52 euro, din care 422.627,56 euro este finantare de la Uniunea Europeana. Termenul de finalizare a proiectului este luna noiembrie 2008.
3) - Proiectul "Reabilitarea retelei de alimentare cu apa in statiunea turistica Tirgu Ocna", in valoare totala de 1.029.366,61 euro, dintre care 765.799,94 provin din fonduri europene. Proiectul a fost semnat de catre Primarul orasului Tg-Ocna la data de 20 noiembrie 2007, in prezent aflandu-se la semnat la Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintei ca autoritate contractanta.
4) - Proiectul "Dezvoltarea si modernizarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta", a carui valoare totala se ridica la suma de 114.160, din care 90.500 Contractul de finantare a fost semnat de reprezentantul Primariei la data de 30 noiembrie 2007.
5) - Proiectul "Bloc de locuinte pentru tineri cu alte spatii la parter, str. Victoriei, nr 38-42, Tirgu Ocna", care a fost selectat de Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti pentru a primi finantare in anul 2008. Prin proiect se prevede construirea unui bloc (F 13) cu 36 unitati locative pentru tineri, destinat inchirierii.
6) - Proiectul "Amenajarea perimetrului de ameliorare pajisti si pasuni - zona Chichilau", in valoare de 476.053 lei. Termenul de finalizare a proiectului este iulie-august 2008. 7) - Proiectul "Crearea Centrului de Ingrijire si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitati Costache Negri", str.Tisesti, nr.45, Tg.Ocna, care a fost finalizat si dat in folisinta in luna noiembrie 2007. Valoarea totala a acestui proiect a fost de 536.555,6 euro, din care 134.921,6 euro au fost alocati de catre Directiei pentru Protectia Copilului Bacau, Consiliul Local a investit 39.734 eurom, iar 482.900 euro au fost din fondurile U.E.
8) - Proiectul "Construire Punte peste riul Trotus, cartier Pacuri, oras Tirgu Ocna", podul de acces fiind distrus in urma inundatiilor din anul 2005. Valoarea proiectului a fost de 3.100.000 lei, fiind dat in folosinta in luna noiembrie 2007.
9) - Proiectul "Construire Pod peste riul Trotus, cartier Pacuri, oras Tirgu Ocna", valoare totala a proiectului fiind de 940.522 euro. Proiectul si intreaga documentatie au fost intocmite si au fost depuse in vederea aprobarii.
10) - Proiectul "Pod pietonal peste raul Trotus, in zona Parc Magura, Tirgu Ocna". Podul are o lungime de 120 m si o latime de 3 m. Valoarea totala a proiectului este de 2.813.095 lei , iar finalizarea lucrarii este prevazuta pentru luna iunie 2008.
Dar numarul proiectelor nu se opreste aici, intrucat mai sunt multe probleme de rezolvat in folosul si cu aportul cetatenilor, iar disponibilitatea Primariei Tirgu-Ocna este totala.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

Alte articole din Primarii
Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter