INA cere prefectilor din Italia sa fie toleranti
 
Directorul general al Institutului National de Administratie (INA), Dragos Dinca, a cerut oficial prefectilor italieni, prin intermediul unui mesaj transmis conducerii Scolii Nationale de Administratie Publica din Italia, institutie responsabila cu formarea si perfectionarea functionarilor publici din Italia, sa fie toleranti si sa accepte diversitatea ca principii fundamentale ale UE.
Dragos Dinca a precizat ca echitatea si legalitatea sunt fundamente ale administratiei publice de oriunde si ca prefectii italieni trebuie sa tina cont de prezumtia de nevinovatie si dreptul la aparare al oricarui individ, elemente inscrise in Carta Universala a Drepturilor Omului, se arata intr-un comunicat al INA.
"Se considera drept inacceptabila si de neconceput expulzarea unui cetatean european dintr-o tara membra a Uniunii Europene in maniera in care au procedat autoritatile italiene", se scrie in comunicat. In mesaj se aminteste ca Romania a facut, in ultimii ani, eforturi pentru integrarea comunitatilor de romi, prin esenta nomade, iar Europa, prin Italia, la prima confruntare cu aceasta etnie, ''aplica instrumente ce amintesc de practici naziste''.
"Trebuie sa intelegem etnia roma asa cum este: cu traditii, obiceiuri si cultura si sa incercam integrarea acesteia, acceptand diversitatea, dar si faptul ca sunt cetateni romani, cetateni europeni cu drepturi si mai ales obligatii", a mentionat Dragos Dinca in mesaj.
INA a inceput, inca din luna august, discutii pentru incheierea unui parteneriat cu una dintre cele mai mari asociatii cu acte de protectie din Italia, Associazione Voluntariato Gualleniano (A.Vo.G.), scopul fiind sprijinirea comunitatilor sarace din Romania si identificarea oportunitatilor de afaceri pentru investitorii italieni in aceste comunitati. In perioada urmatoare, INA isi propune identificarea de resurse prin care, impreuna cu prefecturile din Romania, sa deruleze cursuri pentru liderii comunitatilor de romi (primari, consilieri locali, lideri informali) ce urmaresc familiarizarea cu ceea ce inseamna administratia publica, ordinea constitutionala, drepturile si obligatiile cetateanului european. Dragos Dinca a sustinut deja astfel de cursuri, in anii trecuti, pentru liderii comunitatilor de romi din judetul Galati.
 

Continutul acestui site este proprietatea SC "Agentia OSC" SRL".
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este posibila numai cu acordul SC "Agentia OSC" SRL".


Publicatie editata de SC "Agentia OSC" SRL
Iasi, Str. Spital Pascanu nr.15
Cod 700373
Tel.Fax: +40 232 410013
E-mail: office@administratie.ro