Aproximativ 5.600 de persoane vor primi tichete sociale de la Primăria Târgu Mureş

oameni.jpgConsiliul Local Târgu Mureş a adoptat, vineri, o hotărâre cu privire la rectificarea bugetului local, care prevede inclusiv continuarea acordării de tichete sociale în valoare de 70 de lei pe lună, pentru 5.600 de persoane cu venituri mici.

“Am votat rectificarea de buget care ne permite să continuăm programul de acordare a tichetelor sociale, program început în 2011. Târgu Mureşul este unul dintre puţinele oraşe ale ţării care acordă aceste gen de tichete sociale, proiectul fiind unul foarte aşteptat şi anul acesta de o categorie destul de numeroasă de cetăţenii ce au nevoie de sprijin financiar în sezonul rece. Aşadar, din luna noiembrie va începe distribuirea tichetelor sociale către cei aproximativ 5.600 de cetăţeni, care se încadrează pentru a beneficia de acest ajutor care vine din partea Primăriei Târgu Mureş”, a anunţat vineri, Claudiu Maior, consilier local şi consilier al primarului din Târgu Mureş.

Acesta a spus că, potrivit hotărârii Consiliului Local Municipal, persoanele singure sau familiile cu venit net lunar pe membru de familie de până la 615 lei lunar, precum şi persoanele cu handicap grav cu însoţitor, indiferent de veniturile realizate, primesc lunar tichete sociale în valoare de 70 de lei.

Maior a arătat că măsura este una stringentă şi trebuie continuată, întrucât criza economică se adânceşte, iar în această situaţie dificilă administraţia publică locală trebuie să îi sprijine pe cetăţenii care se confruntă cu probleme sociale. AGERPRES