Aproape jumătate din veniturile bugetului CJ Teleorman au fost alocate pentru dezvoltare

Aproximativ jumătate din veniturile bugetului propriu al judeţului Teleorman în anul 2014, care totalizează peste 186,2 milioane lei, are ca destinaţie secţiunea de dezvoltare, conform unei hotărâri luată joi în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean.

Parte componentă a bugetului judeţean, secţiunea de dezvoltare cuprinde veniturile din capital, subvenţiile de la bugetul de stat, dar şi sumele primite de la Uniunea Europeană pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă, a declarat preşedintele CJ, Adrian Gâdea.
Potrivit sursei citate, cele mai mari cheltuieli din cadrul secţiunii dezvoltare vizează sectoare cum sunt asigurările şi asistenţa socială – 50,1 milioane lei, transporturile – 22,4 milioane lei şi învăţământul – 13,4 milioane lei, în afara cheltuielilor generale care însumează circa 80,5 milioane lei.

Între obiectivele de investiţii se află modernizarea mai multor drumuri judeţene, reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, reconstrucţia ecologică forestieră pe terenuri degradate din zona Mavrodin sau creşterea suprafeţelor împădurite din judeţ.
În cadrul şedinţei CJ s-au aprobat, de asemenea, bugetele de venituri şi cheltuieli, numărul de personal şi fondul salariilor de bază la instituţiile şi serviciile publice din subordine.
CJ va contribui în acest an, sub formă de cotizaţie, cu 353.145 lei la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cu peste 63.200 lei la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, cu 350.000 lei la finanţarea cheltuielilor de personal la Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din localitatea Talpa sau cu 50.000 lei/lună la Asociaţia Euro Teleorman, conform hotărârilor luate de consilierii judeţeni. AGERPRES