Apaserv Satu Mare va fi formator pentru societăţile de apă din Republica Moldova

Operatorul de apă potabilă şi canalizare SC Apaserv din municipiul Satu Mare va fi formator pentru administraţiile din Republica Moldova în ceea ce priveşte implementarea proiectelor şi modul de operare. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat, joi, într-o conferinţă, că reprezentanţii societăţii au câştigat un proiect, în acest sens, la Congresul Mondial al Operatorilor de Apă.

“Conducerea Apaserv a reprezentat România la Congresul Mondial al operatorilor de Apă. Deci firma noastră a reprezentat România. E o onoare. Acolo a câştigat un proiect cu trei oraşe din Republica Moldova, în valoare de 100.000 de euro. Nu valoarea este atât de importantă ci recunoaşterea societăţii Apaserv ca o societate cu activitate deosebită ca formator. Practic, Apaserv o să-i înveţe pe cei din Republica Moldova cum să lucreze, ca mod de operare, implementare a unor proiecte, de a aduce bani, de a câştiga proiecte”, a declarat edilul.

Apaserv Satu Mare a finalizat un proiect european de modernizare a reţelei de apă-canal în municipiul Satu Mare şi are în implementare un proiect la nivelul judeţului în valoare de 100 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect din istoria judeţului. AGERPRES