Angajaţii Primăriei Deva primesc salarii mai mici cu 20% faţă de anul trecut

Angajaţii Primăriei Deva vor primi salariile pe luna ianuarie mai mici cu circa 20% faţă de cele din luna decembrie 2017, deoarece administraţia locală nu are resursele necesare pentru o majorare care să acopere transferul contribuţiilor sociale la angajaţi, a declarat primarul Florin Oancea. Potrivit acestuia, din proiectul bugetului pe acest an a fost eliminată şi norma de hrană pentru poliţiştii locali, care primeau o mie de lei pe lună ca spor la salariu.

“Când am spus că nu voi majora brutul cu 20% pentru ca angajaţii să-şi menţină venitul net, am făcut înainte nişte calcule. (…) Nu am asigurat norma de hrană pentru poliţiştii locali pentru anul 2018, deoarece legea spune clar că se poate acorda doar dacă există prevedere bugetară. Nu este bugetată pe anul 2018”, a spus Oancea.

Pe de altă parte, primarul municipiului Deva a explicat că este vorba de o proiecţie bugetară pe anul 2018, care poate fi schimbată prin votul consilierilor locali.

El şi-a manifestat speranţa că proiectul de buget va fi votat însă în forma propusă în şedinţa Consiliului Local Deva, programată pe 16 februarie, fără majorări de salarii pentru angajaţii primăriei, deoarece sumele suplimentare nu vor putea fi alocate decât de la capitolul de investiţii. “Este posibil în Consiliul Local să spună că nu sunt de acord cu proiecţia bugetului, cu diminuarea salariilor angajaţilor. Este posibil să ceară suplimentarea brutului angajaţilor cu 20%, cum s-a întâmplat la Consiliul Judeţean. Dacă vor vota lucrul acesta, ce să fac? Dar atunci voi fi obligat să iau banii de la investiţii. Eu mă bazez pe faptul că am fost corect şi transparent, iar consilierii locali vor da dovadă de maturitate şi înţelepciune şi vor vota proiectul de buget”, a arătat Florin Oancea.

Primarul municipiului Deva a mai spus că bugetul local va fi unul restrictiv, dar funcţional, care va permite investiţii, prioritară fiind încheierea celor începute anul trecut. AGERPRES