Andrei Chiliman saluta initiativa privind revenirea la taxele de parcare din 2009

chiliman_andrei_.jpgPrimarul sectorului 1, Andrei Chiliman, saluta initiativa municipalitatii de a reveni la valoarea taxelor de parcare din 2009 si considera ca majorarea impozitelor, indiferent de procent, inseamna de fapt o crestere pur teoretica a veniturilor iar incasarile vor fi doar pe hartie, nu si in realitate.

Totodata, el atrage atentia ca primul efect al majorarii taxelor ar fi cresterea numarului de datornici la bugetul de stat iar majorarea taxelor si impozitelor in vreme de criza inseamna faliment pentru categoriile sociale defavorizate.

”Administratia locala sector 1 a militat pentru mentinerea valorii taxelor si impozitelor locale, deoarece decizia de majorare a acestora este nerealista pe timp de criza, cand puterea de cumparare a populatiei a cunoscut o scadere substantiala. Se invoca inflatia din ultimii trei ani, dar nu se tine cont de faptul ca puterea de cumparare a populatiei este aceeasi cu cea din ultimii cinci ani. Se majoreaza impozitele in conditiile in care pensiile si salariile nu au cunoscut cresteri substantiale, iar, mai nou, numarul persoanelor trimise in somaj creste dramatic” – a declarat primarul Andrei Chiliman.

El sustine ca cea mai buna solutie in conditiile actuale este pastrarea valorii impozitelor. ”Militez pentru mentinerea valorii impozitelor pe urmatorul principiu: mai bine un impozit mai mic, dar pe care sa-l incasam, decat impozite mai mari, dar care sa ramana doar venituri pe hartie”, a spus Chiliman.

Primaria Capitalei va propune la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti revenirea la vechea valoare a taxelor pentru parcarile de resedinta, in urma sesizarilor primite de la bucuresteni si de la reprezentantii mass-media. Conducerea municipalitatii a reanalizat Hotararea nr. 405 din 16 decembrie 2009 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale din Bucuresti pentru 2010, capitolul referitor la taxele pentru parcarile de resedinta si sustine ca aceste taxe au fost majorate la propunerea primariilor de sector. Totodata, edilii spun ca potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, proiectul de hotarare a fost supus dezbaterii publice 30 de zile, timp in care nu a fost primita nicio sesizare in legatura cu valoarea taxei pentru parcarea de resedinta. AGERPRES