Andrei Chiliman nu a primit instiintare oficiala de la ANI

chiliman_andrei_.jpgPrimarul sectorului 1, Andrei Chiliman, nu a primit pana in prezent nici o instiintare oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate referitoare la o posibila cercetare a sa de catre inspectorii agentiei, a declarat purtatorul de cuvant Alexandru Ichim.

”Declaratiile de avere ale primarului Andrei Chiliman sunt postate pe site-ul Primariei ca si declaratia de interese. Ele au fost modificate atunci cand a fost cazul”, a precizat Ichim.

Potrivit ultimei declaratii de avere, postata pe site-ul Primariei Sectorului 1, Andrei Chiliman detine terenuri – mostenite, cumparate sau donate – in Constanta, Prahova, Brasov, Buzau si Ilfov. De asemenea, el detine – prin mostenire sau donatie – trei apartamente si doua case in Capitala. La rubrica ”bunuri” edilul are trecut un autoturism Audi cumparat in anul 2005, bijuterii provenite din familie in valoare de 13-20.000 de euro, si obiecte de arta cu valoare de 70 -120.000 de euro. Chiliman are in conturi 43.000 de lei, 164.000 de dolari si 61.000 de euro.

La capitolul venituri, primarul sectorului 1 a declarat venituri din chirii de 27.000 de dolari, brut, anual, si 2.500 de lei proveniti, anual, din arende. Desi apare cu o avere impresionanta, edilul are datorii catre soacra sa in valoare de 25.000 de euro si 25.000 de lei. In ceea ce priveste sursa de venituri, Chiliman primeste de la institutia pe care o conduce indemnizatia de primar, in valoare de 63.776 lei, si aproximativ 55.000 de lei venituri din cedarea folosintei bunurilor. Alte venituri sunt ale sotiei – salariul de 14.757 de lei, pensie de 5.449 de lei si aproximativ 13.000 de lei venituri din activitati independente (Birou Individual de Arhitectura) – si ale fiicei – aproximativ 16.000 de lei, anual.

Precizarea primarului Chiliman vine dupa ce un cotidian central a publicat, miercuri, informatia potrivit careia edilul Andrei Chiliman ar fi intrat in atentia ANI, alaturi de alti trei primari – Neculai Ontanu, Marian Vanghelie si Cristian Poteras – deoarece ar detine averi nejustificabile in comparatie cu veniturile obtinute, ori pentru ca s-ar afla in situatii de incompatibilitate cu functia detinuta.