Amplu program de manifestări culturale cu ocazia Zilelor Municipiului Moinești

În perioada 7-9 septembrie, toți moineștenii, dar nu numai ei, sunt invitați să participe la o nouă ediție a “Zilelor Municipiului Moinești”, eveniment care va avea loc pe atât pe stadionul din localitate, cât și pe străzile orașului.

Cu această ocazie va fi inaugurat Monumentul dedicat Centenarului Marii Uniri din Parcul Dada (Central). Ingo Glass, sculptor de notorietate internațională, se întoarce la monumentul Dada creat de el, acum 22 de ani și va deveni Cetățean de Onoare al municipiului Moinești pe 8 septembrie.

Tabăra de Pictură și Sculptură, ajunsă la ediția a VIII-a, are oaspeți de seamă și va organiza vernisajul expoziției colective, pe 9 septembrie la ora 13.00, la Galeriile de Artă ale Centrului Cultural Lira.

Tot cu această ocazie va avea loc Festivalul Internațional de Muzică și Dans Popular Moineșteanca, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, pe Stadionul Municipal. Parada concurenților va avea loc pe 8 septembrie, de la ora 12.30, pe strada Tudor Vladimirescu.

De departe, cel mai important nume din industria muzicală românească ce va urca pe scena “Zilelor Municipiului Moinești” este cel al trupei rock Holograf, care va urca pe scenă în ultima zi a manifestărilor, duminică, 9 septembrie. Monica Anghel și Marcel Pavel vor concerta, de asemenea, la ediția din acest an a “Zilelor Municipiului Moinești.