Amenda pentru un primar bistritean care nu a respectat legile fondului funciar

Primarul comunei bistritene Livezile, Theodor S. Pop, s-a ales cu o amenda administrativa de 5.000 de lei noi in urma unui control efectuat de o comisie de la Bucuresti privind modul de aplicare a legilor fondului funciar.
Amenda vine ca urmare a faptului ca Primaria Livezile nu a afisat nici pana in prezent solutionarile depuse in baza Legii 247, desi in 15 ianuarie a expirat termenul final. “Este primul pas. Sa nu credeti ca domnul primar scapa cu 50 de milioane de lei vechi. Luna viitoare va mai primi 50”, a declarat prefectului judetului Bistrita-Nasaud, Ioan Szilagyi.

Prefectul este extrem de nemultumit de unele primarii din judet care nu au tratat cu seriozitate problema retrocedarii terenurilor catre proprietarii de drept. “Eu tin foarte mult ca cei care au avut teren sa primeasca inapoi teren, nu bani, nu minciuni”, a mai spus Ioan Szilagyi.

Comisia de control de la Bucuresti este formata din subsecretarul de stat in cadrul Autoritatii nationale pentru restituirea proprietatilor, Traian Niculescu, consilierul autoritatii, Laurentiu Heraru, si un comisar din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Macian Colman. Comisia va verifica, timp de doua zile, modul in care s-a aplicat Legea 247 in mai multe comune din judet, fiind deja controlate primariile din Lechinta, Telciu si Josenii Bargaului.