Amenda de 5.000 de lei pentru fiecare groapa, in Sectorul 1

Regiile bucurestene care au distrus strazile asfaltate in acest an de Primaria Sectorului 1 vor fi amendate cu cate 5.000 de lei pentru fiecare groapa lasata neacoperita, in urma unor interventii pentru remedierea avariilor, a anuntat Primaria Sectorului 1.
“Nu am turnat asfalt ca se ne aflam in treaba. Am cerut, inca de la inceputul anului, ca pe toate strazile incluse in programul de asfaltare, lucrarile sa fie precedate de reabilitarea retelelor de utilitati – apa, canalizare, cabluri telefonice sau retele de curent electric si gaze. Le-am pus in vedere tuturor regiilor sa lucreze fara greseala, pentru ca nu voi tolera spargerea asfaltului dupa terminarea lucrarilor. Acum ca s-a intamplat acest lucru, vor raspunde”, a precizat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primaria Sectorului 1 a alocat in acest an peste 70 milioane de euro pentru lucrari de modernizare si refacere a carosabilului. Programul de investitii – care a inceput in primavara anului 2007 – cuprinde 152 de strazi, lucrarile fiind finalizate pe majoritatea acestora. “Cu toate acestea, regii precum RADET, Apa Nova, Distrigaz sau Electrica distrug carosabilul abia turnat”, se arata intr-un comunicat remis de Primarie in care se mai precizeaza ca, in ultima saptamana, cateva zeci de artere din Sectorul 1 au fost “mutilate” in urma sapaturilor efectuate de regii pentru remedierea unor avarii.

Primaria Sectorului 1 a somat regiile sa aduca la starea initiala carosabilul, acestea avand la dispozitie 48 de ore pentru a se conforma. Pentru fiecare groapa din carosabil, regiile risca sanctiuni de 5.000 lei, potrivit Hotararii 147/2006 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.