Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, în vizită la Primăria Iași

Pe 6 aprilie, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelența Sa Hans G. Klemm. Oficialul american a fost primit la Palatul Roznovanu, discuțiile din biroul primarului atingând subiecte precum cooperarea economică și culturală și întărirea democrației în România.

Am beneficiat de vizita Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Domnia sa se află într-un turneu care vizează regiunea Moldovei. Am dezbătut teme de dezvoltare a infrastructurii, de întărire a democrației în zona noastră și de sprijin, atunci când este cazul”, a declarat Mihai Chirica.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii a precizat că la Iași s-a întâlnit și cu reprezentanții mai multor companii au capital american. „Este a treia mea vizită la Iași. De data aceasta a fost parte a unui program de vizite și în alte județe din regiune. La Iași m-am întâlnit cu membrii echipei Amazon. Activează aici de 12 ani și își dezvoltă afacerea foarte rapid. Mai sunt companii americane foarte active tot din domeniul IT. Am avut oportunitatea să cunosc și un proiect susținut de Fundația Româno-Americană la Miroslava. Am vizitat un pic și orașul Iași, un oraș încărcat de istorie, cu un simț al mândriei civice dezvoltat, care mă inspiră întotdeauna”, a spus Excelența Sa.

Oficialul american a avut o întrevedere și cu autoritățile județene, ocazie cu care și-a arătat susținerea pentru proiectul unui muzeu care ar urma să comemoreze Pogromul care a avut loc în 1941 la Iași.