Ambasadorul Germaniei s-a întâlnit cu primarul municipiului Iaşi

andreas von mettenheim.jpgPe 11 aprilie, primarul Gheorghe Nichita l-a primit la Palatul Roznovanu pe Excelenţa Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germania la Bucureşti. Diplomat de carieră, Andreas von Mettenheim a fost însoţit de Josef Karl, şeful secţiei culturale din cadrul Ambasadei.


Este prima vizită oficială a diplomatului german la Iaşi, timp în care, pe lângă întâlnirile cu autorităţile locale, a vizitat concernul Continental şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza pentru o donaţie către Secţia de Arheologie în valoare de 10.000 Euro.

În întrevederea de la Primăria ieşeană, au fost abordate teme generale, dar accentul a fost pus pe necesitatea urgentării procesului de absorbţie al fondurilor europene şi pe necesitatea atragerii investiţiilor străine directe la Iasi. Germania este pe locul 3 ca investiţii în România, dar în ultimul an, pe fondul crizei, nivelul acestora a scăzut. Pe acest fond, se speră în revigorarea investiţiilor în urmatorii ani.


Andreas von Mettenheim i-a lansat primarului Gheorghe Nichita invitaţia de a participa în luna iunie la Munchen la o conferinţă privind stimularea sectorului IMM – urilor şi atragerea investiţiilor străine, asigurându-l de întregul sprijin şi colaborare a Ambasadei Germane în viitor.