Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei a vizitat județul Caraş-Severin

Dusko Kovacevic, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, îşi doreşte o dinamizare a relaţiilor economice, precum şi dezvoltarea unor potenţiale colaborări de afaceri între investitori din Caraş-Severin şi ţara sa. La prima întâlnire oficială cu ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, care a avut loc miercuri, la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, subprefectul Ioan Anton Paulescu şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin, Petru Buzzi.

“Este prima vizită oficială pe care Excelenţa Sa Dusko Kovacevic o face în acest an, tema întâlnirii reprezentând-o colaborarea bilaterală. Au fost abordate în principal aspecte legate de dinamizarea relaţiilor economice precum şi de dezvoltare a unor potenţiale colaborări de afaceri între investitori din Caraş-Severin şi Bosnia-Hertegovina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Camelia Şuşco.

Gazda întâlnirii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, a făcut o succintă prezentare a Caraş-Severinului, exprimând întreaga deschiderea a acestei instituţii pentru colaborări viitoare şi pentru orice proiecte de interes reciproc. Şi subprefectul judeţului a insistat asupra oportunităţilor de a investi în Caraş-Severin.

Cu acest prilej, ambasadorului bosniac i-a fost înmânat din partea Instituţiei Prefectului şi un “Ghid al investitorului”. Totodată, au mai fost evidenţiate aspecte ce ţin de avantajele reciproce ale viitoarelor colaborări, fiind făcut cunoscut faptul că, în prezent, în judeţul Caraş-Severin sunt cinci investitori din Bosnia şi Herţegovina.

Dusko Kovacevic a vorbit despre bunele relaţii de colaborare existente între cele două state, materializate anul trecut printr-un acord semnat la Bucureşti. Alte exemple oferite au fost legate de colaborarea dintre Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, România, şi Camera de Comerţ şi Industrie Banja Luka, din Bosnia şi Herţegovina, care au semnat un acord în acest sens. Alte colaborări, ce urmează să se materializeze prin acorduri, vizează Camera de Comerţ şi Industrie Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, aceasta din urmă dezvoltând relaţii cu Sarajevo.

Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei a propus să intermedieze primele contacte ale Camerelor de comerţ din Caraş-Severin şi Banja Luka, o primă întâlnire a oamenilor de afaceri din cele două regiuni ar putea avea loc în luna mai a acestui an. AGERPRES