Ambasadorul Austriei la Bucureşti caută oportunităţi de investiţii în judeţul Satu Mare

schwarzinger_michael.jpgAmbasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, a efectuat marţi o vizită în judeţul Satu Mare, fiind interesat de găsirea unor oportunităţi de investiţii, în vederea stabilirii de contacte pentru viitoare colaborări în diferite domenii de activitate. Înaltul diplomat a avut o întâlnire cu conducerea judeţului, după care s-a întâlnit cu conducerea Organizaţiei Caritas, având programată şi o vizită la centrul de plasament “Casa Soarelui” din satul Coca, comuna Călineşti Oaş.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare, discuţiile cu conducerea judeţului s-au axat pe posibilitatea derulării de proiecte investiţionale cu parteneriate austriece, ambasadorul Michael Schwarzinger fiind prezent la Satu Mare pentru a găsi oportunităţi de investiţii pentru firmele austriece, dar si încheierea unor parteneriate in domeniul social.

“Văd că sunt premise bune de colaborare. De 20 de ani, Austria investeşte în România, ţară care este considerată de investitorii noştri ca fiind între primele cinci ţări cu potenţial economic. Firmele austriece sunt interesate de investiţii în turism, agricultură şi industrie, dar şi de participare la diverse proiecte privind dezvoltarea infrastructurii”, a spus ambasadorul Michael Schwarzinger.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că investitorii austreci ar putea fi interesaţi de proiecte în turism, valorificând resursele de apă termală din judeţ, dar şi de agricultura judeţului, care are un potenţial foarte ridicat.
“Satu Mare este un judeţ foarte bine poziţionat, având unul din cele mai bune aeroporturi din zonă şi pentru care există depus deja un proiect de modernizare din fonduri europene”, a afirmat Adrian Ştef.

Totodată, preşedintele CJ Satu Mare consideră că judeţul ar putea beneficia de experienţa firmelor austriece în dezvoltarea staţiunii de schi de la Luna Şes. AGERPRES