Alianta DA i-a retras sprijinul politic primarului Brailei

cibu-constantin.gif

Alianta DA i-a retras sprijinul politic primarului de Braila, liberalul Constantin Cibu (foto), pentru incalcarea protocolului de functionare al Aliantei, lansare de atacuri la adresa PD si nerespectarea deciziilor consiliului de conducere al Aliantei si a programului de guvernare.
Decizia a fost luata in cadrul sedintei Consiliului Judetean de Conducere al Aliantei DA, iar motivele care au stat la baza acestei hotarari au fost explicate intr-un comunicat semnat de co-presedintii Dan Sabau, senator PNL, si Horia Vasioiu, deputat PD. “Constantin Cibu a lipsit in mod nejustificat de la sedintele Consiliului Judetean de Conducere al Aliantei PNL-PD Braila, desi a fost invitat in mod expres, a lansat atacuri la adresa PD, nu a respectat deciziile Consiliului de Conducere al Aliantei, nu a respectat programul de guvernare al Aliantei si s-a dovedit incapabil de a-l implementa”, se arata in comunicat.

Potrivit co-presedintilor Alianta DA, suspendarea sprijinului politic acordat primarului municipiului nu va afecta suportul Aliantei pentru cei doi viceprimari, liberalul Lucian Tilea si democrata Daniela Vasioiu. In comunicat se mai precizeaza ca activitatea politica si administrativa a primarului Constantin Cibu va intra sub o monitorizare stricta a Consiliului Executiv National al PNL si a Consiliului National de Conducere al Aliantei.

In ceea ce-l priveste, Constantin Cibu sustine ca decizia luata este “complet deplasata” si ca, de fapt, a pierdut ceea ce nu a avut niciodata. “Consider ca este o greseala sa ridici sprijinul politic primarului tau, care se intampla sa fie primarul celui mai mare oras, pe care si l-au adjudecat liberalii. Chiar daca unii dintre aliatii nostri din PD nu sunt multumiti de prestatia mea, gasindu-mi vine imaginare, cred ca nu a fost o decizie buna. Nu am incalcat protocolul Aliantei, Primaria Braila a inceput sa mearga mai bine, nu poate spune nimeni ca-i este rusine cu mine, ca primar liberal, deci mi se pare o decizie complet deplasata”, a declarat Constantin Cibu.

“Nu iau in considerare posibilitatea de a parasi PNL-ul, mai ales ca, in curand, vor avea loc si alegerile in organizatie, pe 4 decembrie la municipiu, iar pe 15 ianuarie la judet. Dupa alegeri, s-ar putea sa fie multi liberali care sa gandeasca altfel asupra acestei decizii luate acum”, a adaugat Cibu.

Reprezentantii celorlaltor partide aflate in Consiliul Local Braila au declarat ca il vor sprijini in continuare pe Constantin Cibu, indiferent de apartenenta sa politica, pentru ca nu este primarul PNL-ului, ci al tuturor brailenilor.