Alexandria vizează titlul de “Capitală Verde”

Proiectul naţional “Capitala Verde”, iniţiat în cadrul programului “Umbrela Verde” de Tuborg România şi Asociaţia RoRec, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Pădurilor, se derulează în perioada 27-30 august în municipiul Alexandria.

Primarul municipiului, Victor Drăguşin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că doreşte primul loc în competiţia cu celelalte oraşe din ţară înscrise în proiect, bazându-se pe sprijinul voluntarilor şi al locuitorilor.

Coordonatorul programului “Umbrela Verde” de la Tuborg România, Alina Barbu, crede că prin astfel de acţiuni ecologice cel mai important lucru ar putea să-l reprezinte schimbarea mentalităţii “gestul meu nu contează”. Campania va debuta vineri în Alexandria printr-o acţiune adresată şoferilor aflaţi în trafic, voluntarii, cu sprijinul poliţiştilor rutieri, urmând să împartă stickere cu mesajul “eu nu arunc gunoi pe stradă”.

Tot vineri va începe colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, organizatorii pregătind premii pentru “cetăţenii ce dovedesc o atitudine responsabilă faţă de mediu”. Alexăndrenii sunt invitaţi, duminică, să participe la o amplă acţiune de ecologizare în Pădurea Vedea. De asemenea, în toate cele trei zile ale campaniei ecologice în centrul municipiului va fi instalat un cort “Umbrela Verde” pentru cetăţenii interesaţi de crearea de obiecte de decor din materiale reciclabile. AGERPRES