Alegerile europarlamentare, activitatea serviciilor publice comunitare şi aplicarea unor legi reparatorii-teme dezbătute în întrunirea prefecţilor

Organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare, funcţionarea serviciilor publice comunitare şi aplicarea prevederilor unor legi reparatorii au fost printre temele principale abordate în cadrul întrunirii prefecţilor, care a avut loc la Braşov, în perioada 10-12 martie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului judeţului Braşov, întrunirea de lucru a fost organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi s-a desfăşurat sub coordonarea secretarului de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, Adrian Petcu. Sursa citată precizează că “au fost analizate şi dezbătute teme de interes rezultate din activitatea prefecţilor şi a instituţiilor prefectului vizând îndeplinirea atribuţiilor şi competenţelor stabilite de legislaţia în vigoare”.

Printre temele abordate s-au numărat cele legate de activitatea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, iar o prezentare a avut ca temă organizarea şi desfăşurarea activităţilor pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019.

“Managementul resurselor umane şi gestionarea resurselor financiare au fost alte două subiecte dezbătute la acest eveniment. (…) Un alt subiect de interes a fost şi cel referitor la implicarea instituţiilor prefectului în efectuarea de verificări, împreună cu autorităţile administraţiei publice locale, conform competenţelor, în vederea identificării cererilor formulate în aplicarea legilor reparatorii, de către moştenitorii condamnaţilor de război şi ai optanţilor expropriaţi în baza Legii Reformei Agrare din 1921, care s-au adresat Tribunalului Arbitral Româno-Maghiar de la Paris, pentru obţinerea de despăgubiri”, se mai arată în comunicat.

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Marian Rasaliu, citat în comunicat, “temele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost de interes pentru toţi prefecţii”, având în vedere că aceştia se confruntă cu probleme similare, la care trebuie găsite soluţii în interesul cetăţeanului. AGERPRES