Alegerea unui nou primar în Baia Mare este blocată de lipsa banilor

ludescher istvan.jpgConsiliul Local Baia Mare, reunit sâmbătă într-o şedinţă extraordinară, a decis amânarea unei hotărâri în ceea ce priveşte finanţarea costurilor financiare destinate alegerilor unui nou primar. Ministerul Finanţelor a remis Primăriei Baia Mare o scrisoare în care menţionează că autorităţile locale, potrivit legilor în vigoare, sunt obligate să suporte costurile alegerilor parţiale pentru desemnarea unui nou primar.

De la şedinţă convocată de primarul interimar al municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher, a absentat grupul consilierilor PDL, dar şi o parte dintre consilierii UDMR, astfel încât la şedinţă au participat doar 12 membri ai Consiliului Local Baia Mare din cei 22. Proiectul de hotărâre privind finanţarea scrutinului electoral din 8 mai a fost supus votului, însă a fost invalidat.

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher, a votat împotriva deciziei de finanţare, motivând că “hotărârea este prea importantă ca să fie luată în aceste condiţii”, respectiv de numai 12 consilieri. Primarul interimar a anunţat, în faţa consilierilor locali, că va convoca din nou şedinţa de îndată luni, 18 aprilie, când va supune din nou la vot proiectul de hotărâre. Primăria municipiului Baia Mare ar trebui să aloce din bugetul propriu suma de 300.000 de lei, bani necesari pentru a plăti persoanele angrenate în scrutinul electoral. AGERPRES