Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat conferinţa de lansare a proiectului “Şanse egale pentru un viitor comun”

header_sigle.jpg

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat, pe data de 12 ianuarie 2011, la Hotel Howard Johnson Plaza din Bucureşti, conferinţa de lansare a proiectului “Şanse egale pentru un viitor comun”, POS DRU/94/4.1/S/62971 .

Proiectul “Şanse egale pentru un viitor comun” este implementat de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă împreună cu partenerii The Red Point şi Agenţia OSC. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 30 luni (1 august 2010 – 31 ianuarie 2013) şi beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, in valoare de 15.304.704,75 lei.
sanse_egale.jpg

Obiectivul proiectului “Şanse egale pentru un viitor comun” este eficientizarea şi îmbunătăţirea capacităţii Serviciului Public de Ocupare (SPO) în vederea dezvoltării serviciului de asistenţă personalizată şi abordare individuală pentru şomerii cu dificultăţi de integrare/reintegrare pe piaţa muncii. Prin implementarea proiectului se va realiza îmbunătăţirea serviciilor SPO prin dezvoltarea serviciului de asistenţă personalizată a persoanelor cu dificultăţi de integrare/reintegrare pe piaţa muncii în 3 dintre sucursalele SPO din ţară. Acesta este un proiect pilot care va fi ulterior replicat la nivel naţional.

Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor SPO prin dezvoltarea unui sistem complex care va integra o serie de instrumente web și aplicații, precum evaluare şi auto-evaluare pentru persoane cu dizabilităţi, conversie a continutului electronic în formate diferite pentru a fi utilizat de persoanele cu dizabilităţi, gestiunea informaţiilor cu privire la tinerii proveniţi din centrele de plasament, portal web de comunicare şi informare pentru facilitarea comunicării între SPO – sucursale SPO – grupuri interesate (şomeri, companii, centre de plasament etc.) și un sistem de e-Learning adaptat persoanelor cu dizabilităţi.

Acest sistem și crearea de competențe pentru personalul SPO în vederea utilizării și imbunătățirii acestuia, vor contribui la creşterea calităţii serviciilor de asistentă, consiliere şi formare profesională a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile. Instrumentele TIC dezvoltate vor colecta, în mod sistematic, informaţiile referitoare la piaţa muncii: situaţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, situaţia persoanelor defavorizate (tineri ce părăsesc centrele de plasament, tineri ce sunt în grija asistenţilor maternali, persoane cu dizabilităţi etc.), precum şi gradul de ocupare a lor la nivel local.

La evenimentul de lansare au fost prezenti presedintele ANOFM , domnul Silviu Bian si directorii SPO implicate in proiect, directori ai direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, directori de centre de plasament, reprezentanţi mass-media.

footer_sigle.jpg