Adriean Videanu promite ca va rezolva problema cimitirului musulman

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca Municipalitatea va repartiza comunitatii turce din Romania un teren in suprafata de 4.000 metri patrati, pe care sa se construiasca un cimitir musulman, pe un teren situat in actualul Cimitir de Vest. Cimitirul de Vest se afla in Comuna Domnesti, judetul Ilfov, in vecinatatea liniei de centura si aproape de Autostrada Bucuresti-Pitesti.
Primarul general a facut aceasta declaratie, la finalul vizitei presedintelui Republicii Turce, Abdullah Gul, la sediul Primariei Capitalei, ocazie cu care, in semn de pretuire, i-a oferit si cheia municipiului Bucuresti. Abdullah Gul a apreciat gestul edilului-sef ca pe un simbol “al prieteniei care exista intre cele doua popoare”.

Adriean Videanu a mai declarat presei, la finalul vizitei, ca discutiile cu seful statului turc s-au axat pe aspecte de ordin general legate de prezenta la Bucuresti a comunitatii turce. El a precizat ca repartizarea terenului pentru cimitirul musulman se va putea face cu usurinta, nefiind nevoie de aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fiind vorba de o suprafata mica in cadrul Cimitirului de Vest.

Solicitarea comunitatii turce de a primi un teren pentru realizarea unui cimitir musulman a fost respinsa de mai multe ori in cadrul sedintelor consilierilor municipali. Numarul mare de turci care traiesc in Bucuresti si nerezolvarea acestei situatii au determinat pana in prezent ca musulmanii care mor in Bucuresti sa fie transportati la Cimitirul din Constanta.