Acuzaţii privind alocarea banilor, la ultima şedinţă a actualului Consiliu Judeţean Vâlcea

cj_valcea.jpgUltima şedinţă a actualului Consiliu Judeţean Vâlcea desfăşurată marţi a fost marcată de o stare conflictuală, reprezentanţii PSD acuzându-i pe liberali de alocarea banilor de la buget, în perioada campaniei electorale, pentru reabilitarea unor drumuri în localităţi administrate de PNL. “Majoritatea PNL a reuşit să eludeze criterii de mită şi pomeni electorale care erau pedepsite în noul Cod Electoral, dar au reuşit foarte bine să o mascheze sub altă formă. Brusc, în această lună de campanie, am văzut asfaltări pe drumuri judeţene şi comunale în localităţi PNL. La Călimăneşti se propune azi alocarea a peste 1 miliard vechi pentru asfaltare, la Oteşani, sâmbătă se va asfalta un drum comunal fără nici un criteriu tehnologic, efectiv se va turna asfalt pese pământ. Cred că ar trebui constituită o comisie care să verifice aceste pomeni electoral-financiare pe care le face CJ în aceste zile”, a declarat vicepreşedintele social-democrat al CJ Vâlcea, Dumitru Persu.

Majoritatea liberală a contestat aceste declaraţii spunând că este vorba despre lucrări la termen, care nu au nicio legătură cu campania electorală. “La Călimăneşti, firma care a executat canalizarea avea obligaţia de a lăsat carosabilul în stare funcţională. Că lucrarea a fost finalizată în aceste zile nu depinde de noi, ce puteam să le spunem noi, să asfalteze după 5 iunie? În ceea ce priveşte drumurile comunale, asta nu depinde de politicile CJ Vâlcea, este administraţia locală, singura care-şi gestionează un program de lucrări. E păcat, sincer, că terminăm acest mandat într-o asemenea stare conflictuală”, a declarat preşedintele liberal al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat.

Majoritatea PNL a trecut toate punctele de pe ordinea de zi, inclusiv cele care prevedeau alocarea de fonduri pentru regia de drumuri, bani necesari pentru reabilitarea de drumuri judeţene.
Consiliul Judeţean Vâlcea îşi încheie astfel mandatul, cu o configuraţie total schimbată faţă de cea din 2012.

În urmă cu patru ani, structura CJ era următoarea: USL – 22 consilieri, PDL – 5, UNPR – 4, PPDD – 2. Preşedintele era reprezentant PSD iar vicepreşedinţii, unul PSD şi altul PNL. La încheierea mandatului, preşedintele interimar reprezintă PNL, iar vicepreşedinţii, PSD şi PNL, în timp ce configuraţia CJ Vâlcea se prezintă astfel: PNL – 15 consilieri, PSD – 8, ALDE – 2, PER – 5 şi un independent. AGERPRES