Acord de parteneriat între CJ Caraş-Severin şi Băile Herculane, în vederea implementării unui proiect de eficientizare energetică

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în şedinţă extraordinară, un acord de parteneriat între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Băile Herculane, în vederea depunerii şi implementării în comun a proiectului “Eficientizarea energetică a clădirii Primăriei oraşului Băile Herculane”.

“Într-o şedinţă anterioară, a fost o propunere a unui coleg consilier, privind un parteneriat între Consiliul Judeţean şi primăriile din Caraş-Severin, pentru implementarea unor proiecte ce vizează eficientizarea energetică a unor clădiri publice. Ca urmare a acestei propuneri, CJ a transmis tuturor UAT-urilor adrese, răspunsurile având şi un termen limită, adică 7 iunie. Au transmis răspuns un număr de nouă comune, din care una singură are şi studiul de fezabilitate realizat, şi anume, Primăria Băile Herculane”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Prin urmare, a fost redactat un acord standard, de parteneriat, care a fost aprobat în unanimitate. Acesta va fi transmis şi Primăriei Băile Herculane pentru a fi semnat. În acest acord este prevăzută şi posibilitatea, din partea CJ, de a asigura cofinanţarea proiectului, dar doar în situaţia în care Primăria respectivă face dovada că nu are această sumă.

“Când am gândit acest acord de parteneriat şi am prevăzut şi acest lucru, ne-am gândit că poate vor fi primării mai mici, care nu vor avea în buget sumele respective. Parteneriatul este valabil până la termenul de depunere a proiectelor, şi anume, 19 iulie”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Deşi adresa Consiliului Judeţean a fost transmisă, cu confirmare de primire, către toate cele 77 de unităţi administrativ-teritoriale din Caraş-Severin, au răspuns doar nouă dintre ele, din care singura ce are clădirea publică eligibilă, cu DALI (documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii) întocmită corespunzător, este oraşul-staţiune Băile Herculane. Celelalte opt nu au DALI, iar comunele Lăpuşnicel şi Sacu nu doresc un parteneriat cu CJ Caraş-Severin. AGERPRES