Abonamente subvenţionate pentru elevii şi studenţii din Suceava

Elevii şi studenţii care învaţă în municipiul Suceava vor putea să-şi achiziţioneze de la 1 februarie abonamente subvenţionate pentru transportul cu mijloacele de transport în comun ale societăţii de transport public local, a declarat presei, marţi, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Acesta a precizat că abonamentele subvenţionate nu au putut fi date până acum, pentru ca nu era aprobat bugetul local pentru anul în curs şi nu se ştia suma alocată de municipalitate la acest capitol. Preţul de achiziţie al abonamentului pentru elevi şi studenţi va fi acelaşi ca şi cel practicat pe parcursul anului 2011, respectiv 15 lei, urmând ca restul să fie suportat de la bugetul local.

Obţinerea şi utilizarea abonamentelor se face în baza adeverinţei de elev sau student şi cartea de identitate sau o copie a acesteia. Harşovschi a spus că, în prezent, pentru a veni în sprijinul elevilor şi al studenţilor, administraţia locală încearcă identificarea de soluţii pentru emiterea unor abonamente anuale, inclusiv pe perioada vacanţelor pentru şcolari, iar pe perioada unui an universitar, fără vacanţe pentru cei care urmează studiile în cadrul Universităţii ‘Ştefan cel Mare’ Suceava. /AGERPRES