A inceput a IX-a editie a Zilelor municipiului Miercurea Ciuc

Cateva mii de persoane sunt asteptate sa participe, pana pe 6 august, la Zilele municipiului Miercurea Ciuc, in cadrul carora sunt programate manifestari culturale, sportive, concerte sau activitati dedicate copiilor.
Sarbatoarea orasului va debuta in cursul dupa-amiezei, cu deschiderea unei expozitii de pictura si un concert al Orchestrei de Camera Ciuc. In cursul zilei de 4 august va avea loc inaltarea pe catarg a steagului municipiului, urmata de o sedinta festiva a consiliului local, dedicata pictorului local Nagy Imre, de la a carui moarte se implinesc 30 de ani. Tot in memoria lui va fi vernisata o expozitie la Galeria Nagy Imre din cartierul Jigodin, care a fost renovata cu sprijinul municipalitatii. Cu ocazia Zilelor orasului vor fi premiati mai multi elevi care au obtinut rezultate foarte bune in anul scolar trecut si profesorii care se ocupa de pregatirea lor. In cursul zilei de vineri va avea loc si defilarea unei trupe de majorete, mai multe concerte, lansari de carte sau concursuri de desen pentru cei mici.

Pe 5 august este programat sa se desfasoare Festivalul Cartofului, la care bucatari vor fi atat persoane obisnuite cat si reprezentanti ai autoritatilor locale. Din programul Zilelor Orasului nu vor lipsi diverse activitati pentru cei mici, un targ al mestesugarilor si un foc de artificii. Chiar daca primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a declarat ca programul satisface toate gusturile si este conceput pentru toate varstele si categoriile, pentru a doua oara consecutiv, lipseste orice manifestare culturala in limba romana.