A fost semnat protocolul de colaborare între Bucureşti şi Berna

bucuresti.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi edilul oraşului elveţian Berna, Alexander Tschappatr, au semnat o înţelegere de cooperare în domenii precum infrastructură şi utilităţile publice, managementul traficului, al situaţiilor de urgenţă, mediul înconjurător, energia verde, planificarea urbană, sănătate şi cultură.

Potrivit unui comunicat al Municipalităţii, Oprescu a spus vineri, cu prilejul semnării documentului la sediul Primăriei Capitalei, că doreşte să transforme protocolul într-un instrument real de colaborare. “Facem eforturi atât prin Ambasada României de la Berna, cât şi prin Misiunea Permanentă a României la Geneva să ne facem cunoscuţi noi românii cine suntem, ce vrem şi care sunt proiectele cu care ne mândrim nu numai poporului elveţian, ci şi celorlalţi participanţi la organizaţiile internaţionale” a declarat primarul general.

La rândul său, edilul oraşului Berna consideră foarte important schimbul de experienţă între administraţiile celor două municipalităţi. “Am ajuns aici şi am simţit că vizităm nişte prieteni. Noi am avut noroc pentru că am moştenit oraşul aşa cum este, aşa a fost pe vremea părinţilor şi bunicilor noştri, un oraş frumos tot timpul, nu am avut niciodată războaie şi duşmani. Şi pentru că în Berna nu este aşa dificil să fii primar respect foarte mult munca pe care o faceţi şi sunt conştient de datoria pe care o aveţi în următorii ani în Bucureşti. Cred că este foarte important schimbul de experienţă între administraţiile noastre”, a menţionat Alexander Tschappatr.

La semnarea protocolului au fost prezenţi membri ai celor două administraţii locale, dar şi ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Jean-Hubert Lebet. AGERPRES