A fost semnat contractul în valoare de aproape 10 milioane lei, pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Arad

iotcu_nicolae1.jpgPreşedintele Consiliul Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a semnat luni, contractul de lucrări privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a 27,5 de km de drum în sectorul Lipova.

Nicolae Ioţcu a declarat că lucrările vor fi executate de firma SC Sylc Con Trans SRL, care se obligă să execute reabilitarea sistemelor rutiere în sector Lipova, pe drumul judeţean DJ 682 şi pe drumul judeţean DJ 682 A.

Astfel, pe DJ 682, între comunele Birchiş şi Ususău se va reabilita un tronson de 25,8 km, iar pe DJ 682 A, între localităţile Cruceni şi Firiteaz, se vor executa lucrări de reabilitare şi modernizare pe un tronson de 1,7 km.

Durata maximă de execuţie a lucrărilor este de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de 9.763.058 lei, fără TVA, administraţia judeţeană alocând pentru anul 2012, suma de 2 milioane de lei.

“În momentul de faţă sunt create premisele necesare pentru ca şi în acest an pe drumurile judeţene să continuăm lucrările de reabilitare şi modernizare. Avem convingerea că acest fapt va conduce la creşterea atractivităţii investiţionale a judeţului, precum şi la sporirea confortului şi a siguranţei în trafic. Anul 2012 va fi unul şi mai important din punct de vedere al infrastructurii, atât a drumurilor, cât şi în ceea ce priveşte canalizarea şi apa, rodul proiectelor pe care le-am depus începând cu anii 2008 şi 2009, urmând să se vadă în acest an”, a precizat Nicolae Ioţcu.

El a adăugat că lucrările mai ample vor fi finalizate în anul 2013. “Am început deja organizarea de şantier pentru investiţiile cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, respectiv reabilitarea şi modernizarea a 307 km de drum”, a precizat, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. AGERPRES