A fost promulgată legea privind reducerea prețului de vânzare a locuințelor ANL către chiriași

anl.jpgPreședintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea prețului de vânzare a locuințelor ANL către chiriași. Șeful statului a semnat decretul pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe. Legea are ca obiect de reglementare modalitatea de calcul a valorii chiriei lunare, precum și a valorii de vânzare a locuinței.

Astfel, chiria se stabilește anual de către autoritățile administrației publice locale și va acoperi cheltuielile de administrare, întreținere și reparații, recuperarea investiției, în funcție de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, precum și o cotă de maximum 1%. Cota de maximum 1% se aplică la valoarea de înlocuire a locuinței, stabilită conform normelor metodologice.

De asemenea, se prevede diminuarea coeficientului de ponderare aplicat valorii de vânzare de la 1,40 cât este în prezent la 1,00 pentru municipiul București. Legea pentru modificarea Legii 152/1998 privind înființarea ANL a fost inițiată de senatorul Ioan Ghișe. AGERPRES