A fost inaugurată centura municipiului Caransebeş

Centura municipiului Caransebeş a fost inaugurată joi în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare, a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a prefectului Octavian Ţunea şi a primarului Caransebeşului, Marcel Vela.

“Centura Caransebeşului reprezintă, de fapt, ultima lucrare importantă în această investiţie, care a modernizat DN 6, pe tronsonul Timişoara – Drobeta Turnu Severin. Tot în această săptămână a fost inaugurată şi varianta de ocolire a comunei Domaşnea, dar lucrările de aici sunt de o mai mare anvergură şi mai spectaculoase. Alături de ocolirea de la Domaşnea şi Mehadia, mai este şi centura Lugojului. Toate aceste lucrări, de multe ori anevoioase, s-au derulat cu finanţări ISPA. Centura Caransebeşului este o lucrare deosebit de utilă, având în vedere că este vorba de o arteră importantă, care leagă frontiera de vest, respectiv Aradul şi Timişoara, cu Bucureştiul, prin sudul României”, după cum a precizat Sorin Frunzăverde.

La rândul său, Alexandru Nazare, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că prin această centură s-a fluidizat DN 6 şi traficul greu din Caransebeş, dar, totodată, s-a pus în funcţiune, în siguranţă, centura ocolitoare, o condiţie pentru respectarea Memorandumului de finanţare ISPA. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la circa 36 milioane euro, din care 75% prin ISPA, iar 25% prin Guvernul României.

“Este vorba de Memorandumul ISPA, ce a expirat încă din 2010. În ianuarie, lucrările aici erau la aproximativ 30%, iar acum au ajuns să fie finalizate. Ce s-a întâmplat la Caransebeş s-a întâmplat mai peste tot în ţară, dar lucrările au fost impulsionate în acest an. Practic, acum s-a încheiat un alt proiect ISPA. Ce a mai rămas prin acest program va trebui finalizat anul viitor. Mă refer la Memorandumurile ISPA extinse, Câmpina – Predeal, Deva – Orăştie şi Calafat – Vidin”, a subliniat secretarul de stat Alexandru Nazare.

Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, le-a mulţumit celor implicaţi în acest proiect, indiferent de culoarea politică a guvernelor şi ministerelor implicate, dar, în principal, constructorului, care în acest an a dat dovadă de un management şi o organizare deosebite. “Suntem cu toţii mulţumiţi, mai ales de faptul că această centură scoate traficul greu din municipiu, protejează mediul urban şi realizează un trafic fluent pentru cei care circulă pe un drum european, fie spre Deva, fie spre Timişoara sau Bucureşti”, a spus Marcel Vela.

Centura Caransebeşului are 12 km lungime, 10 poduri, pasaje şi viaducte de lungimi considerabile, municipiul fiind traversat de râurile Sebeş şi Timiş, iar perioada de garanţie este de 730 de zile. AGERPRES