A fost inaugurat al doilea tronson al centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu-Severin

Tronsonul doi de 4 kilometri al centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost inaugurat luni în prezenţa autorităţilor judeţene din Mehedinţi.

Prefectul judeţului, Ion Mîţu, a declarat că lucrarea, cu o lungime totală de 12,5 kilometri împreună cu sectorul rutier al Drumului Naţional 6 Drobeta Turnu-Severin-Bahna s-a ridicat la valoarea de aproximativ 45 milioane euro din care aproximativ 26,5 milioane euro de la Uniunea Europeană.

“Prin intrarea în circuitul rutier internaţional al acestui by-pass se asigură o mai bună siguranţă a traficului auto în zona municipiului Drobeta Turnu-Severin. Totodată prin devierea traficului greu se fluidizează circulaţia”, a precizat Mîţu. Potrivit sursei citate, de-a lungul acestei artere de circulaţie s-au reabilitat 20 de podeţe, s-au executat 25 de noi podeţe şi patru poduri. El a menţionat că în cazul apariţiei unor probleme legate de calitatea lucrărilor, constructorul italian – JV Pizarotti Tirrena Scavi – are obligaţia să le remedieze pe cheltuială proprie. AGERPRES