A fost aprobat bugetul municipiului Piteşti, care depăşeşte 400 de milioane de lei

pendiuc__tudor.jpgBugetul municipiului Piteşti pentru anul în curs, care se ridică la peste 400 de milioane de lei, a fost aprobat, luni, de consilierii locali, cu unanimitate de voturi. Potrivit primarului Tudor Pendiuc, acesta este cel mai mare buget pe care l-a avut municipiul Piteşti după 1990, creşterea datorându-se în principal atragerii de bani europeni.

Bugetul municipiului Piteşti pentru acest an va fi, conform proiectului, de aproximativ 405 milioane de lei, dintre care 122 de milioane de lei reprezintă fonduri europene destinate finanţării unor proiecte de dezvoltare. Bugetul preconizat pentru 2013 este cu 55% mai mare decât cel din 2012, cea mai mare pondere în această creştere având fondurile de post-aderare în contul plăţilor efectuate şi pentru prefinanţări.

La capitolul venituri sunt prevăzute, pe lângă cele 122 de milioane de lei reprezentând bani europeni, încasări de aproape 100 de milioane de lei din impozitul pe venit aplicat persoanelor fizice, 119 milioane de lei din impozite şi taxe pe bunuri şi servicii şi 20 de milioane de lei din venituri nefiscale.
La capitolul cheltuieli, 233,5 milioane de lei vor fi alocate pentru funcţionare, iar 168,5 milioane de lei pentru dezvoltare.

Din totalul banilor alocaţi pentru dezvoltare, 147 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru continuarea unor lucrări deja începute, 3 milioane de lei pentru lucrări noi, iar 16,5 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiţii. AGERPRES