A doua ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Mediu a reunit peste 100 de participanți

mmm_mediu.jpgPe 2 iunie 2014 a avut loc cea de-a doua Conferință Națională de Management Modern în Mediu, organizată de Oameni și Companii. Evenimentul a oferit oportunitatea unui dialog concret şi eficient între reprezentanţii instituţiilor publice, autorităţi şi specialişti din domeniul protejării mediului. Scopul a fost analiza problemelor existente şi identificarea oportunităţilor pe care le oferă noile reglementări privind mediul înconjurător. Conferința Națională de Management Modern în Mediu a avut loc la Ramada Parc Hotel.

Acest eveniment a reunit peste 100 de persoane, reprezentanţi ai Ministerulul Mediului și Schimbărilor Climatice, Guvernului şi Parlamentului, ai administrației locale, asociațiilor și ONG-urilor pentru protecția mediului, companiilor furnizoare de soluții și echipamente ecologice şi ai companiilor cu activități în domeniul protecției mediului.

Invitaţi la acest eveniment au fost: Mihail Fâcă, Secretar de stat – Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice; Maricel Popa, Secretar de Stat – Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie; Mugur Cozmanciuc, Deputat, Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, Ioan Cristian-Chirteș, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice; Răzvan Popa, Director – Fundaţia ADEPT Transilvania; Adriana Baz, Reprezentant – Autoritatea Natională de Reglementare în Domeniul Energiei; Viorica Baboc, Consilier, Direcţia Generală de Industrie Alimentară – Ministerul Agriculturii; Dr. ing. Dr. ec. Ionuţ Purica, Expert pentru energie şi mediu – Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române; Director Executiv al Centrului de Consultanţă Energetică şi Ambientală.

În cadrul conferinţei Mihail Fâcă a punctat principalele priorităţi legate de legislaţia europeana de mediu, subliniind faptul că acest pachet legislativ este cel mai consistent pachet de legi şi norme europene, dar şi dificil de implementat în timp scurt la nivel naţional. Enumerând problemele la zi, Mihai Fâcă a mai menţionat că anul acesta se decid ţintele europene privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar valoarea de 40% cât se discuta acum ar însemna pentru România costuri de circa 10 % din PIB, mai mult decat bugetele sănătăţii sau educaţiei.

Din perspectiva dezvoltării durabile, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a explicat care sunt obiectivele clare: predictibilitatea şi stabilitatea legislativă, eficienţa energetică, dar şi revizuirea strategiei naţionale dedezvoltare durabilă (dat fiind faptul că actuala strategie datează din 2008).Mugur Cozmanciuc a mai punctat provocările care ne asteaptă, dar şi vulnerabilităţile pe care le avem, precum şi care sunt premisele româneşti ale noii startegii energetice.