Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia publică pentru studiul de prefezabilitate a metroului

Primăria Cluj-Napoca a publicat în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice) licitația pentru Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului și evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiții ”Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid

CGMB a adoptat bugetul Capitalei pentru 2019

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, pe 23 aprilie, proiectul de buget al Primăriei Capitalei pe 2019. Potrivit PMB, peste 370 de milioane de euro sunt pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun şi reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătăţii, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane

Municipalitatea băimăreană a depus în 2018 proiecte cu fonduri UE în valoare de peste 174 milioane euro

Primăria municipiului Baia Mare a depus, în cursul anului treuct, un număr de 45 de proiecte cu finanţare europene în valoare totală de 174.336.564,33 euro, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

Achitarea cu telefonul mobil a taxei de parcare este disponibilă la Râmnicu Vâlcea pentru 800 de locuri

Conducerea municipiului Râmnicu Vâlcea a anunţat că au fost puse în funcţiune noi sisteme de plată în parcările publice din oraş, tichetul de parcare putând să fie achiziţionat atât de la automate, cât şi cu telefonul mobil, prin SMS sau prin intermediul aplicaţiei TPark.

Finanţările nerambursabile acordate asociaţiilor şi fundaţiilor de către municipiul Bistriţa au fost reduse la jumătate

Primăria municipiului Bistriţa a anunţat că demarează, începând cu data de 24 aprilie, sesiunea de depunere de proiecte pentru finanţări nerambursabile acordate în baza Legii 350/2005, bugetul alocat fiind aproape la jumătate faţă de cel de anul trecut.

CGMB a adoptat un proiect privind reabilitarea sistemului de termoficare, în valoare de peste un miliard de lei

Aproape 106 kilometri de traseu de transport al agentului termic în Capitală vor fi reabilitaţi, valoarea estimată a investiţiei fiind de peste 1 miliard de lei, CGMB adoptând pe 23 aprilie un proiect de hotărâre pe această temă.

Primăria Cluj-Napoca majorează tarifele la gunoi cu peste 35%

Primăria Cluj-Napoca a decis să majoreze tarifele de salubritate menajeră pentru persoane fizice şi agenţi economici cu peste 35%, ca urmare a introducerii sistemului colectării selective a deşeurilor.

Preşedintele CJ Neamţ îndeamnă primarii să acceseze proiecte prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, îi îndeamnă pe primari să acceseze proiecte prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru a moderniza localităţile.

Bugetul Sectorului 1 este de aproape 1,6 miliarde de lei

Bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2019, adoptat în şedinţa Consiliului Local, este de 1,595 miliarde de lei, printre priorităţile Primăriei fiind reabilitarea termică, modernizarea lifturilor şi amenajarea de platforme subterane pentru colectarea selectivă.

Dr. Daciana Toma, Secretar SNMF: Prevenția primordială și cea primară sunt esențiale

Prevenția primordială și cea primară asigură starea de sănătate, amână momentul de apariție a bolilor, fiind esențiale; restul tipurilor de prevenție se adresează pacientului care are deja boala și intervențiile au ca scop depistarea precoce și întârzierea apariției complicațiilor. Este părerea exprimată pentru MedicalManager.ro de dr. Daciana Toma, Secretar, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF).