“Staţiunea mofetelor şi a celor 1.000 de izvoare de ape minerale” este brandul staţiunii Covasna, înregistrat la OSIM

"Staţiunea mofetelor şi a celor 1.000 de izvoare de ape minerale" este brandul oficial al staţiunii Covasna, înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), a anunţat primarul localităţii, Gyero Jozsef.

MDRAP va achiţiona 21 de autobuze electrice pentru Consiliul Judeţean Neamţ

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va achiziţiona, în numele Consiliului Judeţean Neamţ, 21 de autobuze electrice destinate transportului public urban de călători, a anunţat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Primăria Slatina vrea să reabiliteze termic toate blocurile de locuinţe din municipiu

Primăria Slatina va cuprinde într-un program local de reabilitare termică toate blocurile nereabilitate din municipiu, dacă acestea sunt înscrise într-o asociaţie de proprietari, potrivit primarului Emil Moţ.

Noutăți fiscale și legislative la Tax & Finance Forum, Brașov

Tax & Finance Forum a avut loc la Brașov pe 15 mai, eveniment la care participanții au avut ocazia să dezbată subiecte de interes din sectorul legislativ, aspecte adresate adresate atât companiilor din mediul privat, cât și celor din sectorul public.

Consiliul Concurenţei: Unele contracte pentru serviciul de iluminat public nu sunt compatibile cu legislaţia din domeniu

Consiliul Concurenţei recomandă autorităţilor locale să compatibilizeze contractele pentru serviciul de iluminat public, din punctul de vedere al duratei, cu prevederile legislaţiei în domeniu, respectiv cu Legea nr. 51/2006, luând în considerare investiţiile pe care operatorul este obligat să le facă, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă.

CCR respinge sesizarea președintelui Iohannis privind modificările aduse Legii administraţiei publice locale

Curtea Constituţională a României a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ de modificare şi completare a Legii administraţiei publice locale 215/2001, au precizat oficiali ai CCR.

Sediul CJ Cluj va deveni prima cădire administrativă “verde” din România

Sediul Consiliului Judeţean Cluj va deveni, în doi ani, prima clădire administrativă "verde" din România, pe 20 mai fiind anunţaţi câştigătorii concursului de soluţii pentru extinderea şi modernizarea instituţiei.

60 de lifturi din blocurile din Slatina vor fi înlocuite de municipalitate

Lifturi noi vor fi montate începând din toamna acestui an în blocurile de locuinţe din Slatina, în locul ascensoarelor vechi, potrivit primarului municipiului, Emil Moţ.

Primăria Roman analizează proiectele ce au fost propuse de cetățeni în cadrul programului de bugetare participativă

15 mai a fost ultima zi în care au putut fi depuse proiecte de către romașcanii interesați să se implice în viața comunității prin bugetarea participativă, în cadrul acestei inițiative fiind depuse șase proiecte.

Depozitul de deşeuri ecologice din comuna suceveană Moara a devenit funcţional

Depozitul ecologic de la Moara a devenit funcţional de pe 20 mai, primele camioane cu deşeuri deşeuri reciclabile din plastic, hârtie, carton şi menajere fiind preluate în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi a reprezentanţilor operatorului, format din consorţiul ''Florconstruct" - "Fritehnic" şi "Ritmic".