52 de primării au participat la a doua videoconferinţă cu prefectul de Caraş-Severin

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat, pe 3 februarie, cea de-a doua videoconferinţă cu reprezentanţii primăriilor din judeţ, în cadrul acesteia fiind abordate întocmirea registrelor agricole, apărarea împotriva incendiilor, protecţia civilă, gestionarea situaţiilor de urgenţă, dar şi probleme ce ţin de verificarea legalităţii actelor administrative emise sau adoptate.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, a precizat că au participat 52 de primării, subliniind că funcţionarii de la nivelul acestora înţeleg importanţa acestor videoconferinţe, prin care îşi pot îmbunătăţi şi cunoştinţele în domeniul profesional.

În plus, în acest fel, facem şi economie de resurse, cu toţii, pentru că nu mai trebuie ca reprezentanţii primăriilor să se deplaseze de la nivelul unităţii administrative, până la Reşiţa, dar şi comunicăm în mod rapid şi eficient’, a declarat Albu.

Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică din Caraş-Severin, Gheorghe Petre, a vorbit despre necesitatea completării registrului agricol, atât în format electronic, cât şi pe format de hârtie, în funcţie de categorii. ‘Ştim că este o muncă foarte grea şi că primăriile au probleme de personal. Cu toate acestea, completarea acestuia este necesară, atât în ceea ce priveşte subvenţiile, cât şi pentru că registrul agricol reprezintă o oglindă a comunităţii’, a afirmat Gheorghe Petre.

Pe parcursul videoconferinţei s-a discutat şi despre modificarea cadrului legal de funcţionare privind serviciile voluntare de urgenţă, stabilindu-se că până în momentul de faţă nicio primărie nu a solicitat aviz pentru reînfiinţarea serviciului de către ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin.

La rândul său, directorul Cancelariei prefectului, Dorel Ursu, a subliniat necesitatea respectării termenelor şi prevederilor legale. ‘Insist pe anumite lucruri, printre care respectarea cvorumului la şedinţe, respectarea termenelor de predare a transmiterii către noi a hotărârilor de consiliu şi a deciziilor de primar, deoarece constatăm o întârziere în depunerea actelor administrative. Insist pe actualizarea site-urilor primăriilor, unde ar trebui să se regăsească şi raportul de activitate al primarului’, a precizat Dorel Ursu.

Prima videoconferinţă a avut loc în octombrie anul trecut. Prefectul Florenţa Albu spune că intenţionează să continue aceste întâlniri virtuale, o dată pe lună sau ori de câte ori este necesar, în aşa fel încât funcţionarii de la nivelul primăriilor să poată să fie la curent, în permanenţă, cu legislaţia în domeniu. La toate aceste videoconferinţe, vor fi aduşi şi reprezentanţii serviciilor publice deconcentrate. AGERPRES