50 de milioane de euro pentru constructia a 1.000 de apartamente in Mamaia

Compania RomReal a achizitionat un teren de 30.000 metri patrati in statiunea Mamaia cu 12,3 milioane euro pentru constructia unor apartamente de vacanta pe litoralul Marii Negre, investitie de 50 milioane euro.
RomReal estimeaza ca va construi pe terenul achizitionat in statiunea Mamaia circa 1.000 apartamente de vacanta, cu o suprafata individuala de 65 metri patrati. Compania se asteapta ca odata cu vanzarea apartamentelor sa incaseze 85 milioane euro.

“Aceasta achizite este una de importanta strategica si reprezinta o oportunitate deosebita de dezvoltare intr-una din cele mai atractive locatii din Romania. Mamaia este o statiune populara si este una din cele mai importante destinatii turistice din Rominia”, a declarat directorul RomReal, Kjetil Gronskag. Proiectul imobiliar este situat in inima statiuni si ocupa o pozitie privilegiata la malul Marii Negre, la o distanta de circa 250 metri de plaja, a adaugat Gronskag.

RomReal este listata din iunie 2007 la bursa din Oslo si intentioneaza sa atraga aproximativ 200 de milioane de euro pentru investitii in proiecte imobiliare pe piata din Romania.

RomReal este un vehicul de investitii, ce opereaza in tara noastra prin intermediul subsidiarei WestHouse Group. Pana in prezent, societatea a achizitionat aproximativ 770.000 mp in Bucuresti, Constanta si Brasov. Valoarea investitiei in terenuri se ridica la circa 100 milioane euro. Jumatate din suprafata detinuta de companie este teren agricol, care urmeaza sa fie introdus in circuitul intravilan pentru a putea fi utilizat la dezvoltarea unor cladiri rezidentiale si de retail. In plus, compania evalueaza sau negociaza achizitia mai multor terenuri si cladiri, cele mai multe in Constanta si Ovidiu, dar si in Bucuresti si Brasov.