“2017 va fi un an al reparaţiilor şi proiectelor”, susține primarul municipiului Satu Mare

Anul 2017 va fi unul al reparaţiilor şi proiectelor în municipiul Satu Mare, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferinţă de presă de prezentare a bugetului.

În acest an 2017 dorim să recuperăm handicapul faţă de oraşele din jurul nostru, oraşele similare municipiului Satu Mare. Din păcate nu am moştenit niciun proiect care să fie eligibil atât la fonduri europene cât şi la fonduri guvernamentale. Vrem să fie un buget transparent, echilibrat şi adaptat nevoilor oraşului, fără miracole dar totuşi să fie o planificare strategică. 2017 va fi anul reparaţiilor şi al proiectelor în municipiul Satu Mare“, a declarat primarul.

Totalul bugetului municipiului Satu Mare este de 297 milioane lei, din care 254 milioane reprezintă cheltuielile de funcţionare a instituţiilor subordonate şi 43 de milioane – investiţii.

Edilul a afirmat că în acesta an se va face cea mai mare asfaltare din ultimii şase ani, urmând că fie reabilitaţi 250.000 mp de carosabil, cu 25 milioane lei.

Conform primarului, municipalitatea va realiza în acest an studii de fezabilitate pentru realizarea a două parcări supraetajate, pentru o sală polivalentă, un bazin de înot, realizarea proiectului tehnic pentru cel de-al treilea pod peste Someş, un Plan Urbanistic Zonal pentru Centrul istoric, şi va moderniza 20 de străzi de pământ. AGERPRES