150 de milioane de euro pentru infrastructura judetului Salaj

Consiliul Judetean Salaj are pregatite pentru finantare cinci proiecte, in valoare totala de 150 de milioane de euro.
Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca prin cele cinci proiecte va fi rezolvata o parte din problemele de infrastructura ale judetului.

Unul dintre proiecte vizeaza reabilitarea drumului Varsolt-Ciucea. Proiectul este in valoare de 10,8 milioane de euro si urmeaza sa fie finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Programul Operational Regional. Tiberiu Marc spune ca in luna ianuarie a fost adjudecat consultantul pentru proiect, iar in august este fixat termenul de finalizare a proiectului tehnic. Din aceleasi surse de finantare urmeaza sa fie reabilitat drumul Zalau-Cehu Silvaniei. Investitia se ridica la 32 de milioane de euro, iar pana in septembrie ar urma sa se fie finalizat si in acest caz proiectul tehnic.

Un alt proiect important vizeaza aductiunea apei pentru mai multe localitati salajene din sursa Gilau, judetul Cluj. Proiectul este in valoare de 65 de milioane de euro si ar urma sa fie finantat din fonduri ISPA, pentru partea de proiectare, si din fonduri de coeziune, pentru partea de executie a lucrarilor.

Alte doua proiecte importante care trebuie realizate in urmatorii ani se refera la amenajarea unui depozit zonal pentru deseuri, pentru care ar fi nevoie de aproximativ 31 de milioane de euro, si la un circuit al castrelor romane din Transilvania, in care sa fie incluse castrele de la Porolissum si Buciumi.