1,3 milioane de lei din Fondul de Mediu pentru 7 staţii de încărcare a maşinilor electrice în Râmnicu Vâlcea

Aproximativ 1,5 milioane de lei vor fi investite în perioada următoare pentru instalarea în Râmnicu Vâlcea a şapte staţii de încărcare a vehiculelor electrice, au informat reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit sursei citate, mare parte din bani au fost obţinuţi de primăria locală din Fondul de Mediu, pe un proiect depus în luna decembrie a anului trecut în cadrul “Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”.

“Valoarea eligibilă a proiectului este de 1.456.270,05 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.310.643,05 lei. Cele şapte staţii sunt de încărcare rapidă şi vor fi amplasate în parcarea de pe Splaiul Independenţei (două staţii), în parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (2 staţii), în parcarea Ştrand Ostroveni (două staţii) şi în parcarea din zona Sălii Sporturilor Traian (o staţie)”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Municipiul Râmnicu Vâlcea este cea de-a cincea reşedinţă de judeţ din ţară, după Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu, pentru care Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu a aprobat instalarea de astfel de staţii de încărcare. AGERPRES