12 firme se ocupă de igienizarea subsolurilor blocurilor din municipiul Giurgiu

giurgiu_lung.jpgUn număr de 12 firme lucrează în municipiul Giurgiu la igienizarea subsolurilor de blocuri, pentru acest serviciu, Primăria municipiului Giurgiu plătind, în total, până în prezent, peste 800 de mii de lei.

“Acţiunea de igienizare a subsolurilor de blocuri continuă, avem 152 de scări de bloc finalizate, 22 sunt în lucru, dar au mai venit 95 de solicitări şi tot vin încontinuu. Dacă la început nu toată lumea avea încredere în această activitate derulată cu sprijinul Primăriei, acum, solicitările curg în fiecare zi şi am ajuns să lucrăm cu 12 firme în loc de două, câte erau angrenate în această activitate atunci când am iniţiat această acţiune, în toamna anului trecut, pentru că nu mai făceau faţă”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că, până în prezent, municipalitatea a cheltuit suma de aproximativ 800.000 de lei pentru igienizarea subsolurilor, iar CL Giurgiu a aprobat recent alocarea a altor 300.000 de lei în acelaşi scop.
Barbu mai spune că a iniţiat această activitate deoarece subsolurile de blocuri din Giurgiu erau pline, de mulţi ani, cu apă, ceea ce le afecta structura de rezistenţă, dar şi pentru că pentru a reduce posibilitatea înmulţirii ţânţarilor în oraş, subsolurile pline cu apă fiind un mediu propice înmulţirii acestora, indiferent câte soluţii aplica municipalitatea pentru dezinsecţie.

După efectuarea igienizării şi reparaţia ţevilor sparte din subsoluri, asociaţiile de proprietari au obligaţia să păstreze curăţenia şi să întreţină aceste lucrări timp de cinci ani de zile. AGERPRES